Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ ΓΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ
Ασφαιρη κόντρα για εσωκομματική κατανάλωση

Ασφαιρη δικομματική αντιπαράθεση έστησαν χτες στη Βουλή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας, μιλώντας για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, ανέφερε ότι η σημερινή κυβέρνηση δε συζητάει θέματα που αφορούν Ελληνες πολίτες με τρίτα κράτη και είπε ότι θεωρεί πως «υπήρξε διολίσθηση από την προηγούμενη κυβέρνηση» σε αυτό το θέμα. Η αναφορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Ωρες μετά τη λήξη της συνεδρίασης και αφού το θέμα είχε πάρει διαστάσεις, με προεκτάσεις μάλιστα και στο εσωκομματικό παιχνίδι της ΝΔ, αφού θεωρήθηκε σαν αιχμή για την Ντ. Μπακογιάννη, ο Δ. Δρούτσας εμφανίστηκε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και προσπάθησε με λεκτικές ακροβασίες να «λειάνει» την αναφορά του. Είπε ότι στη σημερινή κυβέρνηση δημιουργήθηκε «η αίσθηση» για διολίσθηση πάνω στο θέμα της μειονότητας με αφορμή κοινή συνέντευξη Τύπου των Κ. Καραμανλή και Ερντογάν στην Τουρκία πριν από 2,5 χρόνια. Στη συνέντευξη αυτή, είπε, ο Τούρκος πρωθυπουργός έθεσε θέματα μειονοτήτων και «αμοιβαιότητας», χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση του παριστάμενου Ελληνα πρωθυπουργού.

Αυτό που δεν είπε ο Κ. Δρούτσας είναι ότι ο Ερντογάν, στην πρόσφατη επιστολή του προς τον σημερινό πρωθυπουργό, όπου ζητάει διάλογο εφ' όλης της ύλης, θέτει θέμα μειονοτήτων, ζήτημα το οποίο η κυβέρνηση αφήνει σκόπιμα να... σέρνεται, προκειμένου να ωριμάζει το κλίμα προς μια τέτοια κατεύθυνση. Χωρίς να πει οτιδήποτε άλλο, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε χτες την ύπαρξη τέτοιου θέματος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ