Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στόχος το 25% από την πρώτη μέρα

Με αισιοδοξία οργανώνεται η μάχη σε όλη τη χώρα. Μιλάει στον «Ρ» ο Κ. Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του Κόμματος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μάχη για την προετοιμασία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, ώστε την Τρίτη, 1η του Δεκέμβρη, ημέρα που ξεκινάει και τυπικά, να πιαστεί στο πρώτο κλείσιμο ο στόχος του 25% του πανελλαδικού πλάνου που έχει θέσει η ΚΕ του Κόμματος.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, οι Κομματικές Οργανώσεις παίρνουν όλα τα μέτρα, αναδεικνύοντας την πολιτική σημασία που έχει η υπερκάλυψη των πλάνων, με διπλό στόχο: Από τη μια να θωρακιστεί η οικονομική αυτοτέλεια του ΚΚΕ και να ανταποκριθεί στα σύνθετα καθήκοντά του και από την άλλη να πάρει απάντηση η κλιμακούμενη επίθεση ενάντια στο Κόμμα με αιχμή τα οικονομικά του και με βασικό στόχο τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του και τη στρατηγική του.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία και της φετινής εξόρμησης θα παίξει η άμιλλα μεταξύ των Οργανώσεων. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, δυο από τις Κομματικές Οργανώσεις που πρώτευσαν στην περσινή εξόρμηση (Πελοπόννησος, Θεσσαλονίκη) βρέθηκαν στο Γράμμο και το Βίτσι, ενώ η πρώτη Οργάνωση της Πελοποννήσου παρέλαβε για δεύτερη συνεχή φορά τη σημαία του Κόμματος. Αυτό το Σαββατοκύριακο, 50 σύντροφοι από τη δεύτερη Οργάνωση της Αττικής θα βρεθούν στα Αμπελάκια της Λάρισας και στα Αγραφα.

Εχουμε συγκεντρωμένη πείρα

Μιλώντας στον «Ρ», ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Πελοποννήσου, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, σημειώνει σχετικά με την Οικονομική Εξόρμηση:

«H KO Πελοποννήσου έχει συγκεντρωμένη πείρα από τις προηγούμενες Οικονομικές Εξορμήσεις, στις οποίες κατάφερε να βγει πρώτη Κομματική Οργάνωση. Κυρίως όμως η πείρα αυτή είναι χρήσιμη για τα ποιοτικά της στοιχεία, όπως ο βαθμός στράτευσης των κομματικών δυνάμεων, δηλαδή των μελών του Κόμματος, των φίλων και των οπαδών, η οργάνωση της Οικονομικής Εξόρμησης, ο σχεδιασμός, το πολύ μεγάλο άνοιγμα, η καλλιέργεια της άμιλλας ανάμεσα στις οργανώσεις, η μαχητικοποίηση και ο ενθουσιασμός με βάση τους στόχους που είχε θέσει η ΚΟ. Στοιχεία που αναδεικνύονταν κυρίως με βάση την ΚΟΒ και ήταν καθοριστικοί παράγοντες για την επιτυχία των προηγούμενων Οικονομικών Εξορμήσεων.

Αυτή την εμπειρία έχει ήδη αξιοποιήσει η ΚΟ της περιοχής στη διαδικασία της προετοιμασίας των κομματικών δυνάμεων. Ηδη, η μεγάλη πλειοψηφία των ΚΟΒ έχουν συνεδριάσει, έχουν καθορίσει τα πλάνα τους, με βάση φυσικά τα ατομικά πλάνα των μελών του Κόμματος, έχει φτάσει ήδη το κουπόνι σε σημαντικό αριθμό φίλων και οπαδών.

Βασικό στοιχείο στη μαχητικοποίηση και στην αποφασιστικότητα των κομμουνιστών της Πελοποννήσου είναι η απόφαση να αποτελέσει η Οικονομική Εξόρμηση απάντηση στη βρώμικη επίθεση ενάντια στο Κόμμα με επίκεντρο τα οικονομικά του. Στο κλίμα ενθουσιασμού, ειδικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι αυτή η Οικονομική Εξόρμηση έχει στόχο να συμβάλει στην υλοποίηση του στόχου για το χτίσιμο του Αρχείου του Κόμματος και στην ανέγερση του μνημείου των 850 μαχητών στη Φλώρινα. Επίσης, ήδη για την ΚΟ της περιοχής είναι στην τελική φάση της υλοποίησης ένας ακόμη στόχος: Ολοκληρώνονται τα ιδιόκτητα γραφεία της ΚΟ στην έδρα της περιοχής, στην Πάτρα. Μέσα στο δίμηνο που διανύουμε θα γίνει η εγκατάσταση των Κομματικών Οργανώσεων.

Αρα ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε λαϊκός άνθρωπος, ο φίλος του Κόμματος, ο ψηφοφόρος, ο οπαδός διαπιστώνει έμπρακτα πλέον ότι το υστέρημά του πιάνει τόπο. Τούτη την φορά θα πιάσει ακόμη περισσότερο γιατί στο Κόμμα αναπτύσσεται αντικειμενικά το καθήκον να σηκώσει το βάρος της οργάνωσης της πάλης ενάντια στη θύελλα της αντιλαϊκής πολιτικής που εξαπολύεται για την αντιμετώπιση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Με αυτοπεποίθηση και σιγουριά δοκιμάζουμε και φέτος τις δυνατότητες της ΚΟ, με στόχο η σημαία της ΚΕ να παραμείνει στην Πελοπόννησο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ