Κυριακή 2 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ να διεκδικήσει το λαϊκό κίνημα

Για την αντιμετώπιση της «νέας γρίπης» απαιτούνται:

  • Παρεμβάσεις πανελλαδικά (ιατρική εξέταση, εντοπισμός ευάλωτων ομάδων κλπ) και εμβολιασμός για τις ευάλωτες ομάδες (εποχική γρίπη, πνευμονιόκοκκος) και με το νέο εμβόλιο, αφού αποδειχθεί η ασφάλειά του για τη «νέα γρίπη».
  • Κινητές μονάδες του υπουργείου για παρεμβάσεις σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και σχολές, στους χώρους εργασίας και στις γειτονιές, σε ΚΑΠΗ, στο στρατό, στα αεροδρόμια και στα σύνορα της χώρας, αλλά και σε χώρους που εργάζονται ή που ζουν μετανάστες, πρόσφυγες άποροι, άστεγοι, Τσιγγάνοι, τοξικοεξαρτημένοι (καταλύματα, σκηνές, πλατείες κλπ).
  • Να εγκατασταθεί μηχανισμός επιδημιολογικής επιτήρησης - αναφοράς κρουσμάτων σε όλους αυτούς τους χώρους, πανελλαδικά. Δωρεάν παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης για όποιον χρειαστεί νοσηλεία, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής κάλυψης.
  • Αμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Κάλυψη όλων των κενών θέσεων και όχι μόνο των έκτακτων αναγκών για τις ΜΕΘ. Προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα δημόσια νοσοκομεία και όχι με ανανέωση συμβάσεων. Μονιμοποίηση όλων όσοι δουλεύουν με ευέλικτες μορφές εργασίας (συμβασιούχοι, STAGE, επικουρικοί κλπ) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Ενίσχυση των υποδομών και εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των νοσοκομείων. Λήψη όλων των μέτρων από το κράτος για την προστασία της υγείας και ασφάλειας όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία. Κρατική χρηματοδότηση ερευνών για συμβολή στην αντιμετώπιση της νόσου (φάρμακα - εμβόλια) μέσα από κρατικούς φορείς.

ΣΕΛ.  2   -   3,    5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ