Σάββατο 18 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ.- Οι Σαούλ και Σερβάντο Πουέρτα, δύο ακόμη από τα διωκόμενα από τις περουβιανές αρχές στελέχη του ιθαγένικου κινήματος έφτασαν χτες στη Νικαράγουα, αφού πρώτα τους δόθηκε άσυλο, ενώ τους υποδέχτηκε ο Αλμπέρτο Πισάνγκο, ο ηγέτης του Aidesep. Παράλληλα στην Μανάγκουα πραγματοποιείται η Σύνοδος για την Ειρήνη και Συμφιλίωση με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών πολλών χωρών της Λατινικής Αμερικής, καθώς και του προέδρου της ΓΓ της 63ης Συνέλευσης του ΟΗΕ, Μιγκέλ ντ' Εσκότο, η Ριγκομπέρτα Μεντσού και ο αντιπρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.- Την ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας με την αποστολή 5.500 επιπρόσθετων αστυνομικών αλλά και στρατιωτών αποφάσισε η κυβέρνηση μετά τις μάχες, κυριολεκτικά που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες και την ανεύρεση δεκάδων πτωμάτων. Από τις αρχές του 2009 υπολογίζεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους 5.300 άνθρωποι στον πόλεμο μεταξύ των καρτέλ των ναρκωτικών και των αρχών αριθμός που πλησιάζει ήδη το συνολικό αριθμό όσων δολοφονήθηκαν το 2008.

ΟΥΡΟΥΜΤΖΙ.- Ανοιξαν χτες τα μουσουλμανικά τεμένη στην πόλη Ουρούμτζι της κινεζικής επαρχίας Ζινζιάνγκ, επιτρέποντας την προσευχή της Παρασκευής, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να μην επαναληφθούν βίαια επεισόδια, μεταξύ μελών της εθνότητας των Ουιγούρων και μελών της εθνότητας των Χαν, τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε 192 ανθρώπους και φαίνεται να υποκινούνται από συγκεκριμένα συμφέροντα.

ΠΑΡΙΣΙ.- Η αμερικανική κατασκευαστική JLG Industries στο Τονέν συμφώνησε να δώσει επιπλέον αποζημίωση στους 53 υπαλλήλους της, (30.000 ευρώ), οι οποίοι απειλούσαν να ανατινάξουν το εργοστάσιο αν δε λάμβαναν αυτήν την αποζημίωση, μετά την απόφαση για τερματισμό της λειτουργίας τους. Η κίνηση αυτή δημιουργεί προηγούμενο καθώς ανάλογη απειλή και αίτημα έχουν διατυπώσει οι 336 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανταλλακτικών New Frabris μόνο που απευθύνεται στους δύο αποκλειστικούς πελάτες του εργοστασίου: τις αυτοκινητοβιομηχανίες Renault και PSA Peugeot - Citroen, καθώς η ίδια η New Frabris κήρυξε χρεοκοπία.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.- Μέχρι και 10.000 ένοπλοι που δρουν στο Δέλτα του Νίγηρα εκτιμά η νιγηριανή κυβέρνηση ότι μπορεί ν' ανταποκριθούν στην προσφορά αμνηστείας, την οποία έχει διατυπώσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ