Σάββατο 18 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Νέα θύματα άμαχοι

ΚΑΝΤΑΧΑΡ, ΠΕΣΑΒΑΡ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Νέα βομβιστική επίθεση σημειώθηκε χτες στο νότιο Αφγανιστάν, στην επαρχία Κανταχάρ, με αποτέλεσμα 11 άμαχοι - μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά - και ένας Βρετανός κατοχικός στρατιώτης να χάσουν τη ζωή τους. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί δίπλα στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει αμάχους που ταξίδευαν. Οι αφγανικές αρχές που συνεργάζονται με την κατοχή απέδωσαν την επίθεση στις δυνάμεις των Ταλιμπάν, ενώ συνεχίζονται οι πολεμικές επιχειρήσεις και η παραμονή χιλιάδων κατοχικών στρατιωτών, στην επαρχία της Χελμάντ, στο πλαίσιο του νέου σχεδίου επιθετικότητας «εναντίον της τρομοκρατίας», του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, στην περιοχή.

Στον ίδιο παρονομαστή, συνεχίζονται και οι επιθέσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην περιοχή του βόρειου Ουαζιριστάν του Πακιστάν, με στόχο «δυνάμεις ανταρτών που συνδέονται με τους Ταλιμπάν». Σύμφωνα με τις επίσημες αρχές του Πακιστάν, που συστρατεύονται με τον «αντιτρομοκρατικό πόλεμο» των ΗΠΑ στην περιοχή, με τον κυβερνητικό στρατό να εξακολουθεί τις πολεμικές επιχειρήσεις τόσο στις περιοχές των φυλών, όσο και στην κοιλάδα Σουάτ, από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν «πέντε αντάρτες και τέσσερις ακόμα τραυματίστηκαν». Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο, και πάλι πλήγηκαν και άμαχοι.

Αυτή την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι άνθρωποι στο Πακιστάν έρχεται να συμπληρώσει το γεγονός ότι μέσα σε συνθήκες ανέχειας, απόγνωσης και φτώχειας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναγκάζονται να πουλάνε ζωτικά τους όργανα (ένα νεφρό για 1.600 δολάρια), προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειές τους. Επίσης, πληθαίνουν οι αγοραπωλησίες παιδιών για τον ίδιο λόγο. Είναι η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος που λέγεται εκμετάλλευση και ιμπεριαλιστική καταπίεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ