Σάββατο 18 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συνεργασία με όρους λυκοφιλίας

ΚΑΪΡΟ - ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Σε συμφωνία να συνεργαστούν για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», κατέληξαν την Πέμπτη οι πρωθυπουργοί Ινδίας και Πακιστάν, που συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου του Κινήματος των Αδεσμεύτων. Ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμόχαν Σινγκχ και ο Πακιστανός ομόλογός του Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι σημείωσαν ότι απέναντι στην «κοινή απειλή της τρομοκρατίας» οι δύο χώρες θα πρέπει να συνεργαστούν.

Ωστόσο ο Ινδός πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση υποστήριξε ότι οι επαφές για την πρόοδο της ειρηνευτικής διαδικασίας και του «αντιτρομοκρατικού συντονισμού» μεταξύ των δύο χωρών, θα ξεκινήσουν μόνο εφόσον σημειωθεί πρόοδος στο ζήτημα των πολύνεκρων επιθέσεων της Βομβάης, του περασμένου χρόνου.

Η συνεργασία Ινδίας - Πακιστάν, στον τομέα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας», είναι ένα αίτημα που μπαίνει επιτακτικά από τις ΗΠΑ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν καλύτερα τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα στην περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, στηλίτευσε τη θέση του Μ. Σινγκχ, δηλώνοντας με νόημα ότι η Ινδία θα πρέπει άμεσα να συνεργαστεί και να στηρίξει το Πακιστάν, «ενάντια στην τρομοκρατία». Η Χ. Κλίντον έφτασε χτες στην Ινδία, όπου θα παραμείνει για πέντε μέρες, με στόχο την «αναθέρμανση και ενίσχυση» των σχέσεων, προκειμένου να επαναβεβαιώσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ