Πέμπτη 16 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
«Φιλολογική» συζήτηση για τα ΜΜΕ

Η ενημέρωση έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα και οι διάφοροι ιδιοκτήτες των Μέσων την αντιμετωπίζουν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους, κατήγγειλε το ΚΚΕ

Για τις εξελίξεις στα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης με αφορμή το κλείσιμο του «Ελεύθερου Τύπου» και του ραδιοσταθμού «City» συζήτησε χτες η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία κάλεσε σε ακρόαση τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και της ΕΣΗΕΑ, η αντιπροσωπεία της οποίας θα τοποθετηθεί στην Επιτροπή σήμερα.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Γ. Λασκαρίδης αναφερόμενος στο ραδιοσταθμό «City» είπε ότι στο Συμβούλιο δεν έφτασε κανένα έγγραφο της εταιρείας ότι διακόπτει τη λειτουργία του και απλώς έχει την πληροφορία ότι ο ραδιοσταθμός εξακολουθεί να λειτουργεί με ευθύνη των δημοσιογράφων του. Εξέφρασε την ευχή να σωθούν οι θέσεις εργασίας και είπε ότι εάν ο σταθμός κλείσει για εύλογο χρονικό διάστημα, τότε δεν πάει σε άλλον ιδιοκτήτη αλλά προκηρύσσεται διαγωνισμός και η συχνότητα πάει σε όποιον έχει τα προσόντα.

Ο Γ. Λασκαρίδης είπε ότι η Γ. Αγγελοπούλου δήλωσε πως επιστρέφει την άδεια του ραδιοσταθμού στο ΕΣΡ και ο ίδιος απάντησε ότι το Δημόσιο συναλλάσσεται εγγράφως, εννοώντας ότι θέλει γραπτή πρόταση. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου είπε ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις για το ραδιοσταθμό, χωρίς όμως να τις κατονομάσει, ενώ μέλη του έκαναν λόγο για «μπάχαλο» που επικρατεί στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο λόγω της έλλειψης αδειοδότησης των σταθμών.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αχιλ. Κανταρτζής υπογράμμισε ότι η ενημέρωση έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα και κατήγγειλε ότι οι διάφοροι ιδιοκτήτες των Μέσων την αντιμετωπίζουν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. Ζήτησε τη λήψη μέτρων για την ισότιμη μεταχείριση των κομμάτων και την προβολή των λαϊκών αγώνων και είπε ότι είναι ανησυχητικό το γεγονός πως έχει πέσει μια «ταφόπλακα» στην ενημέρωση γύρω από τις κοινωνικές εξελίξεις. Αγώνες των εργαζομένων, είπε, θάβονται από την ειδησιογραφία των ΜΜΕ και είναι χαρακτηριστική η πρόσφατη περίπτωση με την απεργία τριών ομοσπονδιών, η οποία ήταν ανύπαρκτη για τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Για να υπάρξει, τόνισε, αντικειμενική ενημέρωση χρειάζονται ριζικές αλλαγές αλλά πρέπει και στα σημερινά πλαίσια να παρθούν μέτρα για την ισότιμη μεταχείριση των κομμάτων και το άνοιγμα στην προβολή των λαϊκών αγώνων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ