Τετάρτη 8 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Αλέκο

Χτες το πρωί έγινε η πολιτική κηδεία στο νεκροταφείο της Περιβλέπτου στα Γιάννενα

«Καλό ταξίδι», Αλέκο
«Καλό ταξίδι», Αλέκο
Πλημμύρισε χτες το νεκροταφείο Περιβλέπτου στα Γιάννενα. Ηταν το κατευόδιο στον σύντροφο Αλέκο Σπύρου. Οι συγγενείς του, οι σύντροφοι και φίλοι του ήταν εκεί για να πουν το στερνό «αντίο» στον σύντροφο, αγωνιστή Αλέκο που έφυγε πρόωρα την περασμένη Κυριακή σε ηλικία 57 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο.

Συνοδεία των νέων κομμουνιστών, δίπλα του, που κρατούσαν τις σημαίες του ΚΚΕ, του Κόμματος που αταλάντευτα και με ανιδιοτέλεια ο σύντροφος Αλέκος υπηρέτησε από το 1977 μέχρι το τέλος της ζωής του από διάφορες χρεώσεις και θέσεις ευθύνης, αναπτύσσοντας πλούσια αγωνιστική δράση στο χώρο των αυτοαπασχολουμένων και των ΕΒΕ, η πομπή έφτασε στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Η κηδεία πολιτική και το φέρετρο στολισμένο με τα γαρίφαλα, τυλιγμένο με τη σημαία του ΚΚΕ και τον «Ρ».

Τελευταίο χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του ΚΚΕ η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνοντας πως η ζωή του Αλέκου ήταν μια διαρκής πάλη, ένας διαρκής ταξικός αγώνας πάντα στο πλευρό της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. «Σε δύσκολους καιρούς για το Κόμμα μας και την Οργάνωση, ο σύντροφος Αλέκος ποτέ δεν υποχώρησε, δεν ταλαντεύτηκε. Μπροστάρης σε όλες τις μάχες μικρές και μεγάλες έδινε πάντα το "παρών". Δεν έχασε ποτέ την πίστη του στην επικαιρότητα και στην αναγκαιότητα του σοσιαλισμού, δεν τον κατέβαλαν οι αντεπαναστατικές ανατροπές. Το παράδειγμά του δίνει δύναμη στους νεότερους κομμουνιστές να συνεχίσουν την πάλη για την υπόθεση της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Θα λείπεις πρώτα από όλα στην οικογένεια σου, στην συντρόφισσά σου στη ζωή και στον αγώνα, στη γειτονιά και στην αγαπημένη σου πόλη, στο σωματείο, στους συναγωνιστές και στους φίλους σου. Θα λείπεις στο Κόμμα μας που πίστεψες τόσο πολύ και που μέσα σε αυτό έμαθες να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος κάθε μέρα και δυνατός και πιο άξιος μαχητής. Θα μας λείπεις, αλλά θα είσαι μαζί μας στους αγώνες που έρχονται μέχρι την τελική νίκη την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, τον σοσιαλισμό»

«Κατευοδώνουμε ένα γενναίο και περήφανο μαχητή. Ενα πραγματικό παλικάρι της οικογένειάς μας που στάθηκε δίπλα μας στα δύσκολα σαν πατέρας, στα παιδιά μας, σαν πραγματικός αδερφός στα σκαμπανεβάσματα της ζωής μας» ήταν τα λόγια της Σοφίας Βαμβέτσου εκ μέρους των συγγενών του Αλέκου.

Ο Γιώργος Τζωρτζόπουλος εκ μέρους της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ) απευθύνοντας τον ύστατο χαιρετισμό σημείωσε: «Το προοδευτικό συνδικαλιστικό μας κίνημα, φεύγοντας εσύ, χάνει εκπρόσωπό του με σπάνια προσόντα και χαρίσματα. Εκπρόσωπο που πάλευε κάτω από δύσκολες συνθήκες, που δε λογάριαζε κόπους και θυσίες, που έδινε το "παρών" ακόμη και σε όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας του. Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι θα στερηθούν επίσης ένα σημαντικό σύμμαχο που εμπνευσμένος από την κοσμοθεωρία του, πάλευε με αυταπάρνηση για την κατάργηση της εκμετάλλευσής τους, που αποτελεί άλλωστε προϋπόθεση για τη δίκαιη κοινωνία».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) ο Δημήτρης Αρμενάκης, καθώς και Δημήτρης Μπαράτσας εκ μέρους του ΔΣ του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στον σ. Θανάση Βλόντζο(2020-10-06 00:00:00.0)
Συγχαρητήρια μηνύματα προς το ΚΚΕ, τον νέο Γενικό Γραμματέα και την απερχόμενη ΓΓ της ΚΕ(2013-04-19 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2012-10-23 00:00:00.0)
«Εφυγε» ο «μπουρλοτιέρης» του Γοργοπόταμου(2007-02-10 00:00:00.0)
Στερνό «αντίο» στον μπαρμπα - Τάκη(2002-07-03 00:00:00.0)
Νικητής είσαι εσύ(1996-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ