Τετάρτη 8 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Παρέμβαση για τους μηλοπαραγωγούς της Αγιάς

Ερώτηση του Κόμματος στη Βουλή

Αποψη από την προχτεσινή κινητοποίηση των μηλοπαραγωγών της Αγιάς
Αποψη από την προχτεσινή κινητοποίηση των μηλοπαραγωγών της Αγιάς
Παρέμβαση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς έκανε το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή και με την οποία ζητάει να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των παραγωγών. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή που μας πέρασε οι αγρότες της επαρχίας Αγιάς πραγματοποίησαν μια από τις δυναμικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, διεκδικώντας άμεσα λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους.

Στην Ερώτηση του Κόμματος, που απευθύνεται προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την οποία υπογράφουν οι βουλευτές Αντώνης Σκυλλάκος, Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής, σημειώνεται:

«Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι μηλοπαραγωγοί της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Αγιάς στο Ν. Λάρισας εξαιτίας της σκληρής αντιαγροτικής κυβερνητικής πολιτικής. Συγκεκριμένα:

Αν και έχει διαπιστωθεί από τον ΕΛΓΑ η ακαρπία της περασμένης χρονιάς από το Νοέμβρη του 2008, ωστόσο καμία αποζημίωση δεν έχει φτάσει ακόμη στα χέρια των παραγωγών.

Ισχυρή χαλαζόπτωση του Μάη 2009 κατέστρεψε την υπάρχουσα παραγωγή κερασιών και μήλων.

Απούλητες έχουν μείνει οι μεγάλες ποσότητες μήλων από πέρσι, αφού δεν προστατεύεται η ντόπια παραγωγή, ενώ την ίδια στιγμή γίνονται εισαγωγές μήλων από άλλες χώρες.

Αποτέλεσμα είναι οι αγρότες να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, χωρίς πόρους, για να συνεχίσουν την αγροτική δραστηριότητα και κυρίως για να επιβιώσουν και να ζήσουν την οικογένειά τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε οι αγρότες της επαρχίας Αγιάς:

Να λάβουν εντός των επομένων ημερών τις καθυστερούμενες εδώ και καιρό οφειλόμενες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Να ενισχυθούν για το χαμένο γεωργικό εισόδημα όπως π.χ. πάγωμα δανείων για 3 χρόνια, παροχή άτοκου δανείου, έκτακτη και άμεση οικονομική βοήθεια κ.ά.

Να διατεθεί η απούλητη ποσότητα σύμφωνα με το πρόγραμμα για τα οπωροκηπευτικά σε κατασκηνώσεις, βρεφονηπιακούς σταθμούς, κατασκηνώσεις, άπορους κ.ά.».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ