Τετάρτη 3 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στερνό «αντίο» στον μπαρμπα - Τάκη

Τάκης Μπακόπουλος: Εφτά δεκαετίες κομμουνιστής. Και έφυγε κομμουνιστής
Τάκης Μπακόπουλος: Εφτά δεκαετίες κομμουνιστής. Και έφυγε κομμουνιστής
Μια από τις πιο σεβάσμιες προσωπικότητες της Πάτρας, τον αλύγιστο συνδικαλιστή και άξιο στέλεχος του ΚΚΕ, τον μπαρμπα-Τάκη Μπακόπουλο, αποχαιρέτισε για τελευταία φορά χτες το απόγευμα πλήθος κόσμου.

Η θλίψη για το χαμό του μπαρμπα-Τάκη ήταν μεγάλη και κανείς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του τη στιγμή που ο καθένας τού έλεγε το στερνό «αντίο», που σκεπασμένος με τη σημαία του Κόμματος, την αγαπημένη του εφημερίδα στο πλάι και λίγα γαρίφαλα να τον συντροφεύουν έφευγε για πάντα.

Οι σύντροφοί του σε ένδειξη τιμής και σεβασμού στο πρόσωπό του σχημάτισαν τιμητική φρουρά γύρω από τη σορό του.

Νωρίτερα, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, Κώστας Μπάτσικας, εκ μέρους όλων των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ απηύθυνε τον ύστατο χαιρετισμό προς τον νεκρό σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ δύσκολο να αποτυπώσεις με λόγια την προσφορά, την αφοσίωση, τον αγώνα ενός κομμουνιστή που ορθοστατών και ορθοβαδίζων για εφτά ολόκληρες δεκαετίες, ήταν, παρέμεινε και έφυγε κομμουνιστής. Σύντροφε Τάκη, η δική σου παρουσία, το παράδειγμά σου, επέδρασαν σαν καταλύτης, γιατί όλοι της γενιάς μας όταν ενταχθήκαμε στην ΚΝΕ αμέσως μετά τη μεταπολίτευση είχαμε την αναφορά μας, είχαμε το πρότυπό μας, είχαμε τον οδηγό μας. Ναι, θέλουμε να γίνουμε κομμουνιστές σαν τον μπαρμπα-Τάκη. Τον μπαρμπα-Τάκη, τον μεταλλεργάτη που στις πιο δύσκολες συνθήκες ήταν ο πρωτοπόρος, που διανοείται να αλλάξει τον κόσμο, να απαλλάξει την τάξη του από την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Ησουν πάντα ένα με το λαό. Αίμα από το αίμα του. Ησουν άξιο τέκνο της εργατικής τάξης, γιατί αγάπησες με πάθος τη ζωή και ήθελες την ομορφιά της να τη χαίρεται όλος ο κόσμος. Εσύ, σύντροφε Τάκη, δίδαξες ότι επειδή εμείς οι κομμουνιστές αγαπάμε με πάθος τη ζωή γι' αυτό και την αφιερώνουμε στην εργατική τάξη και στο λαό.

Το φορτίο της τιμής το αφήνεις σε σίγουρα χέρια, σύντροφε, στους χιλιάδες νέους εργάτες, φοιτητές, μαθητές, στα παιδιά της ΚΝΕ. Η κληρονομιά σου μας εμπνέει όλους».

Το ύστατο «χαίρε» έδωσε και ο πρόεδρος του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ στην Πάτρα, Νίκος Θεοφιλάτος, ο οποίος επισήμανε πως «ο Τ. Μπακόπουλος αποτέλεσε ένα κομμάτι από την ιστορία του Κόμματος και γενικά του κινήματος στην Πάτρα. Με την τιμιότητα και την αγωνιστική σου στάση και με το πρότυπο του εκλεκτού οικογενειάρχη, μας διαπαιδαγώγησες όλους αλλά κυρίως τους νέους. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ την προσφορά σου στους αγώνες του λαού και το ηθικό σου ανάστημα».

Τον μπαρμπα-Τάκη αποχαιρέτισαν για τελευταία φορά μεταξύ άλλων: Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου και Νήσων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με επικεφαλής την Λουίζα Ράζου και τον Δημήτρη Σαρρή, αντίστοιχα, ο βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Πατρών με τη Δημοτική Κίνηση «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι», Παναγιώτης Κοσιώνης, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Κίνησης, ο υποψήφιος νομάρχης Βασίλης Ασπρούλιας, ο δήμαρχος Πατρών Ευάγγελος Φλωράτος, ο πρώην δήμαρχος Πατρών Αντρέας Καράβολας, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, πλήθος συνδικαλιστές από το Μέταλλο, τον κλάδο των οικοδόμων, παλαίμαχοι αντιστασιακοί και σύντροφοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ