Κυριακή 28 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο,τι κι αν κάνουν η πάλη θα φουντώσει αργά ή γρήγορα

Δηλώσεις για τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά σχετικά με τη χρήση χειροβομβίδων με θραύσματα καουτσούκ, έκανε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία τόνισε:

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που έβαλε την ΕΛ.ΑΣ. και βεβαίως αξιοποίησε τον γνωστό αντιδραστικό ρόλο του κ. Σανιδά για να παρθεί η απόφαση που δίνει τη δυνατότητα στην Αστυνομία να χρησιμοποιεί χειροβομβίδες με θραύσματα καουτσούκ εναντίον διαδηλώσεων, εναντίον καταλήψεων σε χώρους που πρέπει να γίνονται καταλήψεις, όταν οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά χτυπιούνται από την εργοδοσία ή, αν θέλετε, και από το ίδιο το κράτος. Ετσι λοιπόν η κυβέρνηση πρόσθεσε άλλο ένα όπλο στα μέσα που έχει για να χτυπήσει, να τσακίσει το λαϊκό κίνημα, όπως είναι ο γνωστός ρόλος των ΜΑΤ, τα γκλομπς, οι πυροβολισμοί στον αέρα και μια σειρά άλλα μέτρα και μέσα.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι εργαζόμενοι έχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσουν και αυτό το οποίο και δικαιολογημένα φοβούνται είναι η ανεργία, η ανασφάλεια και θα ξεπεράσουν όσους φόβους προσπαθούν να τους καλλιεργήσουν για να μην αγωνίζονται. Ομως η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς είναι υπόλογη και εδώ θα πρέπει να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα και ας αφήσουν τους διάφορους αποπροσανατολισμούς. Το μείζον ζήτημα σήμερα είναι η ανάπτυξη των ταξικών αγώνων, η ανάπτυξη της πάλης και αυτή είναι βέβαιο ότι θα φουντώσει αργά ή γρήγορα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ