Σάββατο 27 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
4ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΝΤΙΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Ξεκίνησαν οι κεντρικές εκδηλώσεις στην Ικαρία

Σημαντικές παρεμβάσεις και στην υπόλοιπη χώρα

Από τις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ που πέρσι έγιναν στην Κέρκυρα
Από τις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ που πέρσι έγιναν στην Κέρκυρα
Με την κεντρική εκδήλωση στο Δήμο Αγίου Κηρύκου συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις του 4ου Πανελλαδικού Αντιναρκωτικού Φεστιβάλ που οργανώνουν το παράρτημα Ικαρίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) σε συνεργασία με τους τοπικούς δήμους, πολιτιστικούς συλλόγους, το κέντρο πρόληψης, το σωματείο εργαζομένων στα Κέντρα πρόληψης, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου και τη συμπαράσταση της ΚΕΔΚΕ.

Ομιλητής στη σημερινή εκδήλωση θα είναι ο πρόεδρος του ΕΣΥΝ Ηλίας Μιχαλαρέας, στις 8.30 μ.μ. Θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα MAGIC DE SPELL. Παράλληλα, σήμερα θα γίνουν οι εξής εκδηλώσεις: Στις 5 μ.μ: Τουρνουά ποδοσφαίρου με τις παιδικές ομάδες ΠΑΣ Ικαρος, Α.Ο. Μεσαριάς, Α.Σ. Διαγόρας και Α.Σ. Κουρσάρος. Στις 7 μ.μ.: Τουρνουά Σκάκι από το Πολιτιστικό Σύλλογο «Ιωάννης Μελάς».

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χτες στο Δήμο Ραχών με εκδήλωση στην οποία έγινε συζήτηση για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά των ναρκωτικών και ακολούθησε πολιτιστικό πρόγραμμα από το Σύλλογο Παραδοσιακής Μουσικής Ικαρίας. Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται αύριο με συζήτηση για την πρόληψη και τα Κέντρα Πρόληψης, στο Δήμο Φούρνων στις 8.30 μ.μ. Θα ακολουθήσει παράσταση από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ιωάννης Μελάς» με το «Καπέλο γεμάτο βροχή».

Σε Λάρισα, Κρήτη και άλλες περιοχές

Συνεχίστηκαν και χτες οι εκδηλώσεις φορέων κατά των ναρκωτικών.

Στη Λάρισα, το παράρτημα του ΕΣΥΝ και οι ομάδες της Θεραπευτικής Κοινότητας «Εξοδος», των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ, των σωματείων του Εργατικού Κέντρου και του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών, διοργάνωσαν χτες μίνι τουρνουά ποδοσφαίρου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας κατά των Ναρκωτικών.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν χτες και οι τριήμερες εκδηλώσεις και η ποδηλατοδρομία του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κρήτη. Τα μέλη και το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ διέσχισαν με ποδήλατα όλον το βόρειο οδικό άξονα του νησιού (Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Χερσόνησο, Αγιο Νικόλαο και Σητεία) με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των Κρητικών για το ζήτημα των ναρκωτικών. Το κεντρικό μήνυμα των εκδηλώσεων ήταν «Μια πεταλιά για τη ζωή, μια ανάσα για τη γη». Χτες το βράδυ έγινε μεγάλη συναυλία με Κρητικούς καλλιτέχνες στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο που διοργάνωσε ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΝΔΗ.

Αύριο, Κυριακή θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Το Κέντρο Πρόληψης Νομού Μεσσηνίας πραγματοποιεί ενημερωτικές παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών.
  • Το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ «ΝΟΣΤΟΣ» πραγματοποιεί φεστιβάλ στην προβλήτα του Περάματος, από τις 7.30 το απόγευμα με κρουστά και χιπ χοπ του θεραπευτικού προγράμματος «ΕΞΑΝΤΑΣ».

Τη Δευτέρα 29 Ιούλη θα γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

  • Το συγκρότημα του θεραπευτικού προγράμματος «ΣΤΡΟΦΗ» του ΚΕΘΕΑ πραγματοποιεί συναυλία και διανομή έντυπου υλικού στην πλατεία Κοραή του Πειραιά.
  • Διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα του προγράμματος «ΣΤΡΟΦΗ» στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ