Σάββατο 13 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΛΑΘΡΑΙΟΣ ΜΟΝΟΝ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΠΛΑ: «Με εξασφαλισμένη "πελατεία" απο κράτη που έχουν δεχθεί βίαιες επεμβάσεις από ξένες δυνάμεις όπως το Ιράκ ή το Αφγανιστάν, ή μαστίζονται από εμφύλιες συρράξεις όπως η Σομαλία, οι τοπικοί ανταποκριτές εμπορεύονται το όνειρο για μια καλύτερη ζωή (...) ένα ταξίδι από Πακιστάν προς Αγγλία μπορεί να κοστίζει 30.000 - 40.000 ευρώ» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).

ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΝΤΡΟΛ: «Ανωνυμία τέλος για τους κατόχους τηλεφώνων χωρίς σύνδεση (...) ως τον Ιούλιο του 2010 θα πρέπει να δηλωθούν όλες οι συσκευές που κυκλοφορούν στη χώρα μας. Οι μετανάστες θα πρέπει να επιδεικνύουν το διαβατήριο ή την πράσινη κάρτα παραμονής (...) σε συνδυασμό με την κατάργηση της ανωνυμίας στην κινητή τηλεφωνία τα κυβερνητικά μέτρα (σσ για τους μετανάστες) αποπνέουν άρωμα Γαλλίας» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΣΧΟΛΗ «ΤΖΟΥΛΙΑΝΙ»: «Η ασφάλεια του πολίτη είναι πρώτιστο αγαθό για τη δημοκρατική παράταξη (...) είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου (...) παρουσιάζοντας οκτώ μέτρα για τη μετανάστευση. Ειδικότερα: 1. Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες ...» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ).

ΔΙΑ ΠΑΣΑΝ ΧΡΗΣΙΝ: «Οι μετανάστες γίνονται πρώτη ύλη για στροφή προς τα δεξιά. Ξεπλένονται και νομιμοποιούνται τούτο τον καιρό χουντικοί, νεοφασίστες, ακροδεξιοί, ακόμη και νεοναζιστές. Τα πρωινάδικα και τα δελτία των οκτώ τείνουν να μετατραπούν σε ζώνες ακραίας εσωστρεφούς φοβικής προπαγάνδας» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ