Σάββατο 13 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Βάζει πλάτη στην επιχείρηση ... εκκαθάρισης μεταναστών

Με το σύνθημα «μηδενική ανοχή» και την κατάθεση προτάσεων για τη λήψη σκληρών μέτρων σε βάρος των μεταναστών, το ΠΑΣΟΚ σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις ...ρίχτηκε στην επιχείρηση εκκαθάρισης των μεταναστών εντείνοντας παράλληλα τον ανταγωνισμό του με την κυβέρνηση και το ΛΑ.Ο.Σ. για το ποιος διαθέτει περισσότερη ...πυγμή. Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι θα πάρει μέρος στο διάλογο που κάλεσε «η κυβέρνηση για τη λαθρομετανάστευση».

Χτες η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρακλιούμη, επανέλαβε το «σχέδιο των 8 σημείων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της μετανάστευσης», που παρουσίασε προχτές ο Γ. Παπανδρέου, επιβεβαιώνοντας το στόχο του ΠΑΣΟΚ για λήψη ακόμα πιο αντιδραστικών και αστυνομοκρατικών μέτρων σε βάρος των μεταναστών.

Το ΠΑΣΟΚ ζητάει την πρόσληψη ακόμα περισσότερων συνοριοφυλάκων για τη «φύλαξη των συνόρων». «Γρήγορες επαναπροωθήσεις» όπου είναι αναγκαίες. Πλήρη εφαρμογή όλων των αντιμεναστευτικών συμφωνιών της ΕΕ (Σένγκεν, Συμφωνία Δουβλίνου). Ενεργοποίηση του ελληνοτουρκικού «πρωτοκόλλου επανεισδοχής» καθώς και «εφαρμογή μιας σχεδιασμένης πολιτικής προσέλκυσης εργατικού δυναμικού στους τομείς όπου υπάρχουν είτε μεγάλες εποχιακές, είτε μονιμότερες ανάγκες», οι οποίες βέβαια θα ...καθορίζονται από τις ανάγκες για φτηνά εργατικά χέρια των επιχειρηματιών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και με στόχο να ενταθεί το κλίμα της αστυνομοκρατίας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο προέβλεψε «μακελειό»(!!) αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα. Επίσης το ΠΑΣΟΚ σε πλήρη σύμπλευση με την κυβέρνηση, δηλώνει ότι θα ασκήσει πιέσεις για να «διεκδικήσουν από την Ευρωπαϊκή Ενωση περαιτέρω πόρους και στήριξη για την προστασία των κοινών μας συνόρων»...

Εξάλλου και με αφορμή την παραίτηση του βουλευτή της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλου, η Μ. Καρακλιούμη δήλωσε ότι «ήταν αναμενόμενη, αυτονόητη, αν και βραδυφλεγής, καθώς ελήφθη με πολύ μεγάλη καθυστέρηση». Η ίδια έσπευσε να συνδέσει την παραίτηση με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου αναφέροντας ότι «είναι σαφές πως τόσο ο κ. Ρουσόπουλος στην τοπική κοινωνία του, όσο και όλοι οι υπόλοιποι Νεοδημοκράτες σε όλη την κοινωνία, δέχονται ερωτήματα για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ