Σάββατο 13 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Τρικυμία εν κρανίω»

Ακόμα κι αυτοί που πήγαν στις παραλίες, ακόμα κι αυτοί που δεν κατάλαβαν σχεδόν τίποτα από τις ευρωεκλογές, ένα - πάντως - το κατάλαβαν: Οτι ΚΚΕ και ΛΑ.Ο.Σ. απέχουν μεταξύ τους όσο η μέρα με τη νύχτα. Οτι μεταξύ των δύο κομμάτων υπάρχει άβυσσος. Οτι από τη μια βρίσκεται ο διεθνισμός και ο πατριωτισμός κι από την άλλη ο εθνικισμός και η πατριδοκαπηλία. Οτι από τη μια υπάρχουν οι πολιτικές θέσεις και από την άλλη η λάσπη, η συκοφαντία, η προβοκάτσια και ο γκαιμπελικός αντικομμουνισμός.

Υπάρχει, όμως, κι ένας που απ' ό,τι φαίνεται δεν κατάλαβε απολύτως τίποτα. Ο συγκεκριμένος «αναλυτής» (άνευ σημασίας το όνομά του), έγραψε χτες στον «Ελεύθερο Τύπο»:

«Πραγματικό πρόβλημα για το πολιτικό μας σύστημα (είναι)... ότι το ΛΑ.Ο.Σ. και το ΚΚΕ συγκεντρώνουν το 15,45% των ψηφισάντων. Ασφαλώς, έχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους, αλλά μοιράζονται την ίδια απέχθεια, την ίδια βαθιά υποτίμηση για τη φιλελεύθερη αστική δημοκρατία και την έννοια του πολίτη. Αν ήταν στο χέρι τους, ουδέποτε θα ξαναγίνονταν εκλογές σ' αυτή τη χώρα»!

Η αναφορά στις «τεράστιες διαφορές» μεταξύ του ΚΚΕ με το ΛΑ.Ο.Σ. από τον εν λόγω «τρικυμία εν κρανίω» κύριο, είναι προδήλως προσχηματική. Του χρειαζόταν για να μπορέσει μετά να κάνει αυτήν την «ευφυή» πρόσθεση ανάμεσα σε «μήλα» και ...«πορτοκάλια», διανθισμένη με ψεύδη και παραποιήσεις για την πολιτική του ΚΚΕ. Ας τον ενημερώσει, πάντως, κάποιος ότι το προπαγανδιστικό παιχνίδι περί των «άκρων» στο οποίο επιχείρησε να εντάξει το ΚΚΕ, το έχουν παίξει πολύ πριν από αυτόν άλλοι, πολύ ικανότεροι από αυτόν, και πάντα με την ίδια απόλυτη ...αποτυχία. Ο συγκεκριμένος, δε, είχε και μία ακόμα ατυχία. Επέλεξε να συγγράψει το εμβριθές του αρλουμπολόγημα ανήμερα της δήλωσης του Καρατζαφέρη: «Βεβαίως είμαι αντικομμουνιστής. Είναι κακό;»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ