Παρασκευή 5 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να τους κοντύνουμε κι άλλο

Σήμερα πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι μπορούν να αντιληφθούν ότι η ΕΕ, όχι μόνο δεν τους έχει ωφελήσει σε τίποτα, αλλά είναι εχθρική προς τα συμφέροντά τους. Γι' αυτό ακόμα και τώρα, στις εκλογές, η ΕΕ δεν καλεί τον κόσμο γενικώς και αορίστως σε συμμετοχή στις κάλπες, αλλά σε στήριξη - μέσα από την ψήφο - της ΕΕ. Οι αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος είναι για την ΕΕ επικίνδυνοι. Γι' αυτό και με κάθε μέσο, με κάθε της απόφαση, όχι μόνον αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις, αλλά διαθέτει και τα εργαλεία εκείνα για την ιδεολογική χειραγώγηση και την καθυπόταξη του λαϊκού κινήματος. Η αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, η «ευελιξία» και η διαρκής ομηρία στη δουλειά, δεν έχουν μόνον άμεσες συνέπειες στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, αλλά και λειτουργούν και ως ιδεολογική τρομοκρατία για τους εργαζόμενους, προκειμένου να παραμένουν φοβισμένοι, χειραγωγημένοι, υποταγμένοι στο ακόμα μεγαλύτερο ξεζούμισμά τους στο μέλλον. Στην ίδια ρότα είναι και οι κατευθύνσεις της ΕΕ στην Παιδεία, που μαθαίνουν στους νέους από πολύ μικρές ηλικίες να σκύβουν το κεφάλι στη σημερινή βαρβαρότητα. Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου μακιγιάρουν αυτήν την πολιτική της ΕΕ, την πολιτική, που, στον ένα ή τον άλλο βαθμό, στηρίζουν.

Μόνη απάντηση σε όλους τους, μόνη ψήφος, που, αντί να φοβίζει τους λαούς, θα φοβίσει την ΕΕ και τα κόμματά της, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι ουσιαστική δύναμη για τον ίδιο το λαό. Είναι χτύπημα της μοιρολατρίας τού «τίποτα δεν αλλάζει». Είναι ενίσχυση της ελπίδας ότι ο λαός, το εργατικό κίνημα, η νεολαία, όλα τα λαϊκά στρώματα μπορούν να σηκώσουν κι άλλο το μπόι τους, μπορούν να ανοίξουν δρόμους αντεπίθεσης, απέναντι στη βάρβαρη επίθεση που δέχονται στα δικαιώματα και τη ζωή τους από την ΕΕ και τα κόμματά της. Που λένε στο λαό ψέματα για την ΕΕ, για να μη συνδέει στο μυαλό του ότι οι αποφάσεις που παίρνονται στις Βρυξέλλες εφαρμόζονται στην Αθήνα, για να κρατήσει παθητική στάση και να μην εκφράσει στην κάλπη την οργή του για όλα όσα ζει... έτσι του λένε ψέματα και συκοφαντίες για το ΚΚΕ, για να τον βυθίσουν στη μοιρολατρία, στο «όλοι ίδιοι είναι», για να μη βλέπει ελπίδα πουθενά, για να βουλιάξει στην απάθεια κι εκείνοι ανενόχλητοι να κάνουν τη δουλειά τους, να συνεχίζουν απρόσκοπτα την ίδια πολιτική.

Η ΕΕ θέλει τους λαούς πειθαρχημένους, ανεκτικούς στη ληστεία του πλούτου που παράγουν και τους τον κλέβουν οι κεφαλαιοκράτες, ανεκτικούς στην ταξική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Το ΚΚΕ επιλέγει την απειθαρχία, την ανυπακοή στην πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας, την κοινή δράση και την αλληλεγγύη των λαών, την αντεπίθεση. Επιλέγουμε τον ασταμάτητο αγώνα κατά των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και των συνεταίρων τους στην Ελλάδα. Ο λαός μας τους γνωρίζει τους κομμουνιστές, τους βλέπει δίπλα του πώς παλεύουν και πώς ζουν, στο εργοστάσιο, στο σχολειό, στη γειτονιά κ.λπ. Κι ακριβώς γι' αυτό, οι άνθρωποι του μόχθου γνωρίζουν ότι θα χαμογελούν αισιόδοξα στις 8 Ιούνη, όσο περισσότερο κοντύνουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας, όσο περισσότερο ενισχυθεί το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ