Παρασκευή 5 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
Εθνικιστικό παραλήρημα

Σε ένα εθνικιστικό και ταυτόχρονα λαϊκιστικό παραλήρημα επιδόθηκε χτες από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ξεπερνώντας τον εαυτό του και αποδεικνύοντας πόσο επικίνδυνο είναι το κόμμα του για το λαό και τα συμφέροντά του, μας είπε, ότι «η Μακεδονία είναι Ελλάδα» και «ό,τι ακούει στο όνομα Μακεδονία πρέπει να το ελευθερώσουμε». «Πιστεύουμε στο όραμα της μεγάλης ιδέας του έθνους», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, είπε ότι το ΛΑΟΣ θα λέει «όχι όσο οι Τσάμηδες δεν απαρνούνται τις ληστρικές τους διαθέσεις» και δήλωσε ότι η Βόρεια Ηπειρος «ανήκει στον κορμό της Ελλάδος».

Παρουσίασε ως το κυρίαρχο πρόβλημα της χώρας και του λαού τους λαθρομετανάστες και προέτρεψε «εδώ και τώρα να καθαρίσουμε τον τόπο», «εδώ και τώρα να κυκλοφορούμε ελεύθεροι, στις πλατείες και τα πάρκα».

Προσδιόρισε δηλαδή τον εχθρό δείχνοντας τους λαθρομετανάστες και όχι το εκμεταλλευτικό σύστημα που τους γεννά, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που τους αναγκάζουν σε ξεριζωμό.

Αναφερόμενος στις διεκδικήσεις της Τουρκίας και τις εναέριες παραβιάσεις στο Αιγαίο σημείωσε ότι η λύση περνάει από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ετσι ανακοίνωσε ότι το ΛΑΟΣ θα ζητήσει από την Ευρώπη να προσδιορίσει ποια είναι τα σύνορά της. «Τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα σύνορα της Ευρώπης», είπε. Και πρόσθεσε πως «αφού η ΕΕ τα προσδιορίσει, να έρθει να φυλάξει τα σύνορά της από την Τουρκία».

Δηλαδή, μας είπε ότι πρέπει να παραμείνουμε στην ΕΕ που συζητά την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη για να μας φυλάει από την Τουρκία. Κάτι αντίστοιχο με το παραμύθι πως ως μέλος του ΝΑΤΟ η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τις διεκδικήσεις της Τουρκίας.

Αναφέρθηκε και στην οδυνηρή καθημερινότητα του λαού, μόνο που ξέχασε να πει πως αυτή την καθημερινότητα τη δημιουργεί η στρατηγική επιλογή της ΕΕ, που άλλωστε αποτελεί και το λόγο ύπαρξής της, να προασπίζει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας καταδικάζοντας τους λαούς στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ