Παρασκευή 5 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προεκλογική υποκρισία...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΙΟΥΝΗ θα ξεκινήσει, λέει, η καταβολή των πολυτεκνικών επιδομάτων. Ολως τυχαίως, δυο μέρες πριν από τις εκλογές. Τι σου είναι αυτή η ...συγκυρία.

Οχι πως δε μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες πρακτικές οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ! Ομως, πλέον προσπαθούν να υφαρπάξουν ψήφους ...ακόμη πιο φτηνά.

Παλιότερα, ανακοινώνανε και καμιά αύξηση, έτσι για να τηρήσουν τα προσχήματα. Σήμερα, το έχουν ρίξει στα εφάπαξ ψίχουλα.

Γιατί, βέβαια, αυτά που δίνουν είναι ψίχουλα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες των πολυτέκνων. Οπως ψίχουλα ελεημοσύνης είναι και τα διαφόρων ειδών επιδόματα σε άλλες κατηγορίες.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΗΝ Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ενωση, γιατί, λέει, ισχύουν απαγορεύσεις στη λειτουργία ηλεκτρονικών παιγνιδιών. Πρέπει να πληρώσουμε γιατί δεν ευνοούμε όσο πρέπει τον τζόγο...

Γιατί, αν δεν το ξέρετε, και ο τζόγος λογίζεται στην ελεύθερη αγορά. Οπότε δεν είναι δυνατόν να εμποδίσουμε τους σχετικούς επιχειρηματίες να επεκταθούν όπως και όσο θέλουν.

Αν κάνουμε τέτοιο πράγμα, υπονομεύουμε την ανάπτυξη και τις «ευρωπαϊκές ελευθερίες». Αντιθέτως, αν σπρώχνουμε τον κόσμο στα «φρουτάκια» (δημιουργώντας όλες τις γνωστές παρενέργειες), τότε βαδίζουμε στους δρόμους του μέλλοντος.

Φυσικά, τα φρουτάκια είναι και ο μόνος τζόγος που είμαστε κάπως καθυστερημένοι ως χώρα. Γιατί σε άλλους τζόγους - όπως, π.χ., στις τοποθετήσεις των ασφαλιστικών ταμείων στις διεθνείς χρηματαγορές - είμαστε πολύ μπροστά.

Ούτε λόγος για πρόστιμο σε αυτόν τον τομέα. Γιατί να μας τιμωρήσουν, άλλωστε; Τόσα λεφτά τους χαρίζουμε για να κάνουν παιχνιδάκια «διαχείρισης κινδύνων» και όλες αυτές τις ανοησίες που αποκαλούν σύγχρονη οικονομία.

Γιατί, τι σημαίνει κατ' αυτούς «σύγχρονο»; Το να κερδίζει το κεφάλαιο χωρίς χρονοτριβές και γραφειοκρατικά προβλήματα. Σίγουρο, ζεστό χρήμα...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ