Παρασκευή 5 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ

ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ; «Κάθε μέρα που ξημερώνει μέχρι να ανοίξει η κάλπη είναι μια καινούργια μέρα που κρύβει μια δυσάρεστη έκπληξη. Κάνει το παιχνίδι πιο δύσκολο, πιο σύνθετο και πιο απρόβλεπτο, καθώς αλλάζει τους σχεδιασμούς των ειδικών και βάζει στην κανίστρα νέα δεδομένα. Και έμειναν τρεις μέρες μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες. Ενας αιώνας δηλαδή γι' αυτήν τη συγκυρία» (ο Γ. Πολίτης στα ΝΕΑ).

ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟ: «Αν η διαφορά είναι μικρή, το άθροισμα του δικομματισμού κάτω του 65% και ο κύκλος των μικρότερων κομμάτων ισχυροποιηθεί, τότε (...) θα πρόκειται για αποτέλεσμα απολύτως διαβρωτικό του συστήματος (...) Η βεβαιότητα εναλλαγής στην εξουσία θα κλονισθεί, το ΠαΣοΚ δεν θα είναι σε θέση να μεταδώσει βεβαιότητα νίκης στις εθνικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα παλεύει με τη φθορά της, η Αριστερά θα πιέζει και το σενάριο της ακυβερνησίας θα αναδειχθεί, θα γίνει κυρίαρχο. Συνδυαζόμενη η προοπτική της ακυβερνησίας με τις αδήριτες ανάγκες της οικονομίας (...) οι πολιτικές εξελίξεις μόνο ευθύγραμμες δεν θα είναι. Στην περίπτωση αυτή οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις θα βρεθούν προ αδιεξόδου και σχεδόν νομοτελειακά θα οδηγηθούν σε συγκλίσεις, που σήμερα θεωρούνται από απίθανες ως ανεπιθύμητες. Υπό αυτές τις συνθήκες πολλά θα κριθούν από τη διαφορά, το άθροισμα και τις ανακατανομές» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).

ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ: «Τη Δευτέρα το ΚΚΕ ενδέχεται να πανηγυρίζει μετρημένα για την τρίτη θέση και να θεωρεί ότι τα δώματα του κάστρου του θα γεμίζουν σιγά σιγά από νέους ενοίκους. Τραγική ψευδαίσθηση: το κάστρο είναι μαρμαρωμένο, κατάλληλο για τις καρτ ποστάλ του μέλλοντος και όχι για τα μελλοντικά επαναστατικά εγχειρίδια» (η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ έχει ψηφίσει εδώ και καιρό...).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ