Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ
Ισως, κάποτε, κάτι

Διαπίστωσαν τα προβλήματα των εργαζομένων και τις όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις που παίρνουν από την ένταση της αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης και κεφαλαίου, μίλησαν ακόμα και για την ανάγκη κινητοποιήσεων, αλλά απέφυγαν να τοποθετηθούν συγκεκριμένα για το τι είδους κινητοποιήσεις θα γίνουν και πότε. Ο λόγος για την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ (ΣΥΝ) - που χτες έδωσαν συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπ. Παπασπύρου, αναφερόμενος στα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων (εργασιακές σχέσεις, αμοιβές, ασφαλιστικό κ.ά.) μίλησε γενικά και αόριστα για την ανάγκη κινητοποιήσεων, αλλά απέφυγε να καθορίσει τη μορφή και το χρόνο πραγματοποίησή τους. Μάλιστα, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η ΑΔΕΔΥ ή Ομοσπονδίες στο Δημόσιο σκοπεύουν να πάρουν αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις, είπε μόνο ότι θα επιλεχθούν αυτές οι μορφές που θα θεωρηθούν οι καλύτερες δυνατές. Σχετικά με τα προβλήματα των εργαζομένων έμεινε σε διαπιστώσεις χωρίς να μιλήσει για τις αιτίες των προβλημάτων, δηλαδή την πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Ετσι και τα αιτήματα που προέβαλλε και υιοθετεί η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ (ΣΥΝ) - δεν έρχονται σε ρήξη με αυτή την πολιτική, αντιθέτως, διευκολύνουν την εφαρμογή τους.

Στην αντίπερα όχθη, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη, ώστε η 17 Μάρτη να αποτελέσει ημέρα αγώνα και συντονισμού της δράσης των εργαζομένων ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής και για την υπεράσπιση και διεκδίκηση νέων δικαιωμάτων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Ο Μπ. Βορτελίνος, στέλεχος της Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης (ΤΑΔΗΣΥ) και μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ σε δηλώσεις του στο «Ρ» τόνισε: «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο και συνολικά εντείνεται. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να συντονιστούν με τις ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα και να δώσουν αποφασιστική αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση στις 17 του Μάρτη. Την ανάγκη αυτή επιβάλλουν τα ίδια τα προβλήματα και οι ανάγκες των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ