Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΝΤΡΑΚΟΜ - ΠΑΤΡΑ
Σε τρομοκρατία καταφεύγει η διοίκηση

Ανακοίνωση - καταγγελία του κλαδικού σωματείου για τις μεθοδεύσεις της επιχείρησης

Στριμωγμένη από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα της επιχείρησης, η διοίκηση της ΙΝΤΡΑΚΟΜ στο εργοστάσιο της Πάτρας προσπαθεί με απειλές και τρομοκρατία να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες, η διοίκηση της επιχείρησης απηύθυνε «αυστηρή προειδοποίηση» - που είναι ο προθάλαμος της απόλυσης - σε μέλος της διοίκησης του σωματείου, επειδή κάλεσε τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν στο χώρο της εταιρίας για ολιγόλεπτη ενημέρωση αναφορικά με το θέμα της απεργίας, με τον ισχυρισμό ότι αυτή η ενέργεια αποτελεί «αντισυμβατική, παράνομη και καταχρηστική ενέργεια». Σε άλλο μέλος της διοίκησης του σωματείου, στέλεχος της εταιρίας ανέφερε «ανεπίσημα» ότι η εταιρία λαμβάνει υπόψη της τις πολιτικές απόψεις των εργαζομένων σχετικά με τη συμμετοχή τους ή όχι σε ειδικό πρόγραμμα της εταιρίας με πληρωμένη υπερωριακή απασχόληση.

Σε ανακοίνωσή του, το κλαδικό σωματείο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών «Η Ενότητα» καταγγέλλει τις τρομοκρατικές μεθόδους της ΙΝΤΡΑΚΟΜ και επισημαίνει πως «η εταιρία με το "ανθρώπινο πρόσωπο", η εταιρία που λειτουργεί "με αιχμή τον άνθρωπο", μόλις είδε ότι τα συμφέροντά της απειλούνται, δε δίστασε να περάσει στις πιο ακραίες μορφές τρομοκρατίας με πράξεις που μας γυρίζουν πίσω σε "μαύρες" εποχές».

Στη συνέχεια, αφού σημειώνει ότι «η εργοδοσία έχει συνηθίσει να συνδιαλέγεται με τη γνωστή πλειοψηφία του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου, την οποία αξιοποιεί ως τον καλύτερο σύμμαχό της», καταλήγοντας, τονίζει: «Συνάδελφοι, η τρομοκρατία τους δε θα περάσει. Να διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε. Εμείς παράγουμε τον πλούτο τους και στα δικά μας χέρια πρέπει να περάσει. Να "μαυρίσουμε" τις πλειοψηφίες που στέκονται εμπόδιο στα συμφέροντά μας, μέσα κι έξω από το σωματείο. Να σταθούμε αποφασιστικά δίπλα στις ταξικές δυνάμεις που από θέσεις ρήξης με την εφαρμοζόμενη πολιτική παλεύουν για τα συμφέροντά μας. Τώρα, να γραφτούμε μαζικά στο κλαδικό σωματείο, το μόνο πόλο που στηρίζει τους αγώνες μας όλο το προηγούμενο διάστημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ