Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ»
Καθολική απεργία, μαζική συγκέντρωση

24ωρη απεργία και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στη «Φυρογένης», διεκδικώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την αποπληρωμή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία. Την καθολική σχεδόν συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση συμπλήρωσαν οι γυναίκες και τα παιδιά των εργατών, που έδωσαν δυναμικό «παρών» στο χθεσινό αγωνιστικό ραντεβού. Εδώ και τέσσερις μήνες, η παραγωγή στο εργοστάσιο έχει σταματήσει με πρόφαση την έλλειψη πρώτων υλών, ενώ η διοίκηση της επιχείρησης επικαλείται αδυναμία να πληρώσει τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους, οδηγώντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους σε οικονομικό αδιέξοδο.

Στο πλευρό των εργαζομένων, βρέθηκε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πατσιλινάκος, ο οποίος μετέφερε στους απεργούς την αλληλεγγύη του ΚΚΕ και τους κάλεσε να συντονίσουν τα βήματά τους με όλη την εργατική τάξη, στην κατεύθυνση να ανατρέψουν την εξουσία που εξασφαλίζει υπερκέρδη για τους εργοδότες, φτώχεια και απλήρωτη εργασία για τους εργαζόμενους.

  • Με 24ωρη προειδοποιητική απεργία, αύριο Σάββατο 19 Φλεβάρη, οι εργαζόμενοι στην «Καραμολέγκος» δίνουν αγωνιστική απάντηση στις απολύσεις δυο συνδικαλιστών συναδέλφων τους, που αποφάσισε η εργοδοσία. Η διοίκηση της επιχείρησης, σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, απέλυσε δυο μέλη της 5μελούς Εργοστασιακής Επιτροπής, αφού πρώτα τους ζήτησε να παραιτηθούν από τη συνδικαλιστική τους θέση, αν ήθελαν να συνεχίσουν να εργάζονται στην επιχείρηση.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Παραγωγής και Διακίνησης Τυποποιημένων Προϊόντων Γάλακτος, Ποτών - Τροφίμων και Συναφών Τυποποιημένων Προϊόντων καταγγέλλει τις απολύσεις των συνδικαλιστών σαν παράνομες και καταχρηστικές και απαιτεί την άμεση ανάκλησή τους, ενώ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και συνολικά στους εργαζόμενους της Αθήνας για «ενεργό συμπαράσταση στους εργάτες της "Καραμολέγκος"». Την αλληλεγγύη της εκφράζει και η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις απολύσεις και το κλείσιμο των επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ