Τρίτη 15 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Διάλογο με τους πολίτες και τους παραγωγικούς φορείς

«Πανεθνικό κάλεσμα αγώνα», έστειλε χτες ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτριος Τσοβόλας για τη συγκρότηση «προοδευτικής λαϊκής συμπαράταξης, με τη συμμετοχή απλών πολιτών, αλλά και μελών - στελεχών και οπαδών όλων των ελληνικών κομμάτων».

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Τσοβόλας από το βήμα εκδήλωσης του κόμματός του, αφού άσκησε δριμύτατη κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη Νέα Δημοκρατία, έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός «ισχυρού, προοδευτικού, πολιτικού πόλου» που θα αλλάξει, όπως είπε, «το πολιτικό τοπίο και θα αγωνιστεί εναντίον του νεοφιλελεύθερου δικομματισμού». Ο ίδιος ανέφερε ότι «απ' αυτή κιόλας τη στιγμή το ΔΗΚΚΙ ξεκινάει ένα συστηματικό διάλογο με όλους τους πολίτες και τους παραγωγικούς φορείς προκειμένου να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή, προοδευτική συσπείρωση από τα κάτω, η οποία θα ενεργοποιήσει εξελίξεις».

Δεν παρέλειψε, πάντως, να πει πως παίρνει «αυτή την πρωτοβουλία γιατί οι μέχρι τώρα προσπάθειες με τ' άλλα κόμματα της Αριστεράς και τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις για τη συγκρότηση ενός αντινεοφιλελεύθερου μετώπου, αν και υπήρξαν θετικά βήματα, δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα γιατί δεν κάθισαν όλες οι δυνάμεις στο ίδιο τραπέζι»... Σάμπως δηλαδή η απλή συνεύρεση κάποιων δυνάμεων που βάζουν πλάτη στην κυβερνητική πολιτική, συμμαχώντας με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στα συνδικάτα, στην Αυτοδιοίκηση κλπ, θα έφτανε για να τις κάνει να αλλάξουν πολιτικές θέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ