Τρίτη 15 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
«Φερμπότεν» για τους διαδηλωτές!

Κατά την ΕΛ.ΑΣ θα αντιμετωπίζονται με κάθε... νόμιμο μέσο

Μια πόλη - φρούριο, παραδομένη στα πρωτοφανή μέτρα ασφάλειας που ανακοίνωσε χτες η Αστυνομία, θα είναι η Αθήνα από σήμερα το μεσημέρι (στις 3 μ.μ.) έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης! Με τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» η κυβέρνηση έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις της: Οσοι τολμήσουν να παραβούν τα συγκεκριμένα μέτρα τις ημέρες αυτές, θα διωχτούν ποινικά. Η Αθήνα για ένα τριήμερο δεν ανήκει στο λαό της, αλλά στους αρχηγούς των 15 κρατών - μελών της ΕΕ. Οσοι Αθηναίοι προσπαθήσουν να διαδηλώσουν κοντά στα σημεία διεξαγωγής της Συνόδου κορυφής, θα υποστούν βαρύτατες συνέπειες...

Τα μέτρα της Αστυνομίας είναι μέτρα που θυμίζουν άλλες εποχές. Η Αθήνα θα παραμείνει αποκλεισμένη απ' άκρο σ' άκρο για όλες αυτές τις ημέρες, ενώ οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και πορείες θα μπορούν να διεξαχθούν χωρίς «επιπτώσεις» μόνο στη λεωφόρο Β. Σοφίας (από το ύψος του «Χίλτον» και μετά), την Ερμού και στο τμήμα της λεωφόρου Αμαλίας από τη Β. Σοφίας έως την Οθωνος. Πρόκειται για μια απόφαση που έρχεται να επιβεβαιώσει τόσο τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, όσο και το φόβο της εξουσίας προς τον «εχθρό» - λαό. Αλλωστε η χτεσινή ανακοίνωση της Αστυνομίας είναι εύγλωττη: «Ο κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί με άλλο τρόπο, λόγω, αφενός μεν της διασποράς των σημείων (τόπων) όπου θα λάβουν χώρα οι προγραμματισμένες επίσημες εκδηλώσεις - κινήσεις των επισήμων προσώπων (Ζάππειο, Στοά Αττάλου, λεωφόρος Συγγρού, Βουλιαγμένη, αεροδρόμιο κλπ) και αφετέρου της προβλεπόμενης συμμετοχής πολύ μεγάλου αριθμού διαδηλωτών στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και της αναμενόμενης έντασής τους»! Μάλιστα, «προβλέπει» ότι «είναι πιθανό ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στις εν λόγω εκδηλώσεις ή άτομα που θα παρεισφρήσουν σε αυτές να προβούν σε βίαιες ενέργειες»...

Με αυτό το σκεπτικό, λοιπόν, απαγορεύεται «κάθε δημόσια εν υπαίθρω συνάθροιση, συγκέντρωση και πορεία» στα εξής σημεία: Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», στην Αττική οδό, στην Κηφισίας, τις Β. Κωνσταντίνου, Βασ. Ολγας, Βασ. Αμαλίας, Διον. Αεροπαγίτη, Απ. Παύλου, Αθ. Διάκου, Καλλιρρόης, Συγγρού, Ποσειδώνος, Αλκυονίδων, Παραλιακή Σουνίου, Βάρης - Κορωπίου και Κορωπίου - Αγίας Μαρίνας.

Επίσης απαγορεύεται κάθε είδους εκδήλωση στις περιοχές που περικλείονται από τις παρακάτω οδούς, καθώς επίσης και κατά μήκος αυτών: Στη Β. Σοφίας (από την Αμαλίας έως και το «Χίλτον»), Β. Κωνσταντίνου, Ερατοσθένους, Αρχιμήδους, Μουσούρου, Βουλγάρεως, Ραζικότσικα, Βουλιαγμένης, Παρασκευοπούλου, Θεοδ. Βρεσθένης, Σαρκουδίνου, Λαγουμιτζή, Ντελακρουά, Χελντράιχ, Ευρυδάμαντος, Σπαθάρη, Πλαστήρα, Γιαννίδη, Στρ. Παρασκευοπούλου, Αμφιθέας, Πεντέλης, Ποσειδώνος, Συγγρού, Χατζηχρήστου, Ροβ. Γκάλι, Γαριβάλδη, Μουσών, Παναιτωλίου, Αρακύνθου (περιφερειακός Φιλοπάππου), Ακάμαντος, Αμφικτύονος, Επταχάλκου, Ερμού, Νίκης και Ξενοφώντος έως τη Λ. Αμαλίας (σ.σ. στην ουσία πρόκειται για μια μεγάλη περιοχή της Αθήνας). Τέλος κλειστές θα είναι οι οδοί και οι περιοχές που περικλείνονται ανάμεσά τους: Αθηνάς στο δήμο Βουλιαγμένης, στην Ακτή Ηλίου και στην οδό Λαμπράκη μέχρι και την παραλία.

Οσον αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων, δε θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση, ενώ παράλληλα, θα υπάρξει και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στους παρακάτω οδικούς άξονες:

Λεωφόρος Βάρης - Κορωπίου, οδός Κορωπίου - Μαρκοπούλου (ρεύμα κίνησης από Μαρκόπουλο προς Κορωπί), οδός Αγ. Μαρίνας, εθνική οδός Αθήνας - Σουνίου, Παραλιακή λεωφόρος (σε όλες τις καθέτους οδούς, μέχρι την πρώτη παράλληλη), λεωφόρος Συγγρού (σε όλους τους κάθετους δρόμους, μέχρι τον πρώτο παράλληλο). Τα ίδια μέτρα θα ισχύσουν στη λεωφόρο Αμαλίας και Ολγας, καθώς και στην περιοχή Ζαππείου, Ακρόπολης και Πλάκας.

Χρονικά τα μέτρα θα ισχύσουν:

Στάση - στάθμευση: από ώρα 12 μεσημέρι της Τρίτης μέχρι ώρα τρεις το μεσημέρι της Πέμπτης.

Κυκλοφορία οχημάτων: από ώρα 12 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα, την Τρίτη, από τις έξι το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και από τις έξι το πρωί μέχρι τις τρεις το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η Τροχαία προτείνει εναλλακτικές διαδρομές: Οσοι κινούνται από τον Πειραιά και τα δυτικά προάστια προς το διεθνή αερολιμένα Αθήνας, μπορούν να ακολουθήσουν τις οδούς Πειραιώς, Κηφισού, Αττική Οδό. Οσοι επιθυμούν να κινηθούν προς Γλυφάδα και τους όμορους δήμους μέσω Πειραιά, μπορούν να επιλέξουν την οδό Επαμεινώνδα, τη λεωφόρο Θησέως, τη λεωφόρο Πειραιώς και τη λεωφόρο Αμφιθέας.

Από τα νοτιοανατολικά προάστια προς το διεθνή αερολιμένα Αθήνας, μπορούν να ακολουθήσουν τη Νέα Εθνική Οδό Αθήνας - Σουνίου (Λαυρίου), τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, (ρεύμα κίνησης προς Αθήνα), την περιφερειακή λεωφόρο Κατεχάκη και τη λεωφόρο Μεσογείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ