Τρίτη 15 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Η κραυγή ενός λαού

Αισχροί κυρίαρχοι του πλανήτη, ονομάζομαι Ταρέκ και είμαι ένας 45χρονος Ιρακινός πολίτης, που γλίτωσε από τη δολοφονική επιδρομή που οργανώσατε στη χώρα μου, με ορδές πεζοναυτών, πυραύλους, βομβαρδιστικά και τανκς. Γλίτωσα από το θάνατο που σκορπίσατε και σκορπίζετε ακόμη, αλλά αυτό δεν το θεωρώ τύχη. Ισως εγώ ο διασωθείς να είμαι πιο άτυχος από εκείνους που στείλατε με δολοφονική μανία στο χώμα, αφού έχασα από τα πυρά σας τη γυναίκα μου, τα δυο αγόρια μου και μου έμεινε μόνον η δεκάχρονη κορούλα μου με κομμένο πλέον το δεξί της χέρι.

Η συμφορά με χτύπησε, στυγνοί δολοφόνοι, τις πρώτες μέρες της επίθεσής σας κατά της χώρας μου. Βραδάκι ήταν και είχαμε στρώσει για να φάμε εγώ, η γυναίκα μου και τα τρία παιδιά μας. Πριν όμως βάλουμε την πρώτη μπουκιά στο στόμα, ακούστηκε ένας τρομοκρατικός θόρυβος, το σπιτάκι μας σείστηκε συθέμελα και την επόμενη στιγμή κατέρρευσε, θάβοντας κάτω από τα ερείπιά του τη σύζυγό μου και τους δύο γιους μου. Χτυπημένη άσχημα στο χέρι ήταν και η κορούλα μου, που, όπως είπα και στην αρχή, έχει απομείνει πλέον ανάπηρη. Η «έξυπνη» βόμβα σας είχε κάνει καλά τη δουλιά της, κτήνη της Οικουμένης!

Αυτή είναι, φονιάδες, η τραγωδία μου και άπειρες τέτοιες τραγωδίες προκαλέσατε στο λαό του Ιράκ με την εισβολή σας. Κι αν σας εξιστορώ τα δεινά μου, γράφοντας αυτήν την επιστολή επάνω στα ερείπια του φτωχικού μου, δεν το κάνω για να με «συμπονέσετε» και να με «βοηθήσετε» στέλνοντάς μου κανένα δέμα με κονσέρβες ή κανένα ξύλινο χέρι για το ακρωτηριασμένο κοριτσάκι μου. Γράφω αυτό το γράμμα, κτήνη, μόνο και μόνο για να σας καταραστώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου για τους αγαπημένους μου που τους σκοτώσατε εν ψυχρώ, για το σακατεμένο παιδί μου και για τη δεύτερη «μαχαιριά», που μου δώσατε πριν λίγες μέρες, όταν σας είδα να μπαίνετε με τα τανκς και τις αιματοβαμμένες σημαίες σας στη Βαγδάτη. Οταν αντίκρισα αυτή τη φρικτή εικόνα της κατάληψης της πρωτεύουσάς μας, να ξέρετε, γκάνγκστερς της υφηλίου, ότι ένιωσα τον ίδιο αβάσταχτο πόνο που μου προκάλεσε και ο θάνατος των δικών μου. Τι είναι άλλωστε και η δουλεία, δεν είναι θάνατος; Και ξέρω ότι για χρόνια δούλος σας θα είμαι κι εγώ και όλος ο ιρακινός λαός και η χώρα μας θα μετατραπεί σε ένα προτεκτοράτο που θα το καταληστεύετε. Αυτή, δυστυχώς, είναι η αλήθεια, λύκοι που φορέσατε «δοράν προβάτου» και ήρθατε δήθεν ως «απελευθερωτές». Αυτή είναι η τραγική τύχη που επιφυλάσσει η «νέα τάξη» σας στη χώρα και το λαό του Ιράκ και κανέναν από εμάς δεν εξέφραζαν εκείνοι οι λίγοι καραγκιόζηδες, που κουβαλούσατε μαζί σας και τους βάλατε να σας χειροκροτούν ως «σωτήρες», όταν μπήκατε στη Βαγδάτη!

Με αίμα, νεοκαίσαρες, έχετε στήσει την αυτοκρατορία σας και με αίμα την επεκτείνετε. Ως πότε, όμως, νομίζετε ότι θα καταστρέφετε το βιος των φτωχών, ως πότε θα στέλνετε ψυχές αθώων στον Αδη και ως πότε θα αφήνετε μικρούς αγγέλους χωρίς χέρια, χωρίς πόδια, χωρίς ματάκια; Επερίσσευσε η οργή και η αηδία της Οικουμένης εναντίον σας και η παγκόσμια κατακραυγή για τα εγκλήματά σας είναι, να το ξέρετε, η αρχή του τέλους σας. Οι λαοί με την πάλη τους θα γκρεμίσουν κάποια μέρα τη μαύρη αυτοκρατορία σας.


Τάσος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ