Τρίτη 15 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μεγάλο και μαχητικό το συλλαλητήριο

Από την πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Motion Team

Από την πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης
Την αλληλεγγύη του στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του λαού του Ιράκ κατά των Αγγλοαμερικάνων κατακτητών, εξέφρασε το Σάββατο ο λαός της Θεσσαλονίκης, με μεγάλο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», η ΕΔΥΕΘ και το ΠΑΜΕ.

«Με ταχείς ρυθμούς προετοιμάζουν την κατοχική διοίκηση με στρατηγούς και στελέχη πολυεθνικών στο ρόλο των γκαουλάιτερς και με κάποιους μαφιόζους και πράκτορες της CIA Ιρακινούς στο ρόλο των κουίσλινγκ», τόνισε ο αναπληρωτής γεν. γραμματέας της ΠΟΕΕΠ Γ. Φραγγίδης, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα του Βενιζέλου. «Αυτοί, τα στελέχη των πολυεθνικών, που προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους αποφασίζουν και κάνουν πολέμους, είναι οι "απελευθερωτές" του ιρακινού λαού».

O Γ. Ρίσκος, που χαιρέτισε από μέρους της ΠΑΣΥ, σημείωσε ότι η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση και οι αγρότες της χώρας μας «θα υποδεχτούν» όπως «τους πρέπει» τους πρωθυπουργούς του πολέμου και της φτώχειας.

Η μεγαλειώδης αντιπολεμική πορεία που ακολούθησε ολοκληρώθηκε μπροστά στο προξενείο της Μ. Βρετανίας, όπου οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο Τετάρτη στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται με την ευκαιρία του ερχομού στη χώρα μας των αιματοβαμμένων ηγετών της ΕΕ.

  • Παρόμοιες αντιπολεμικές συγκεντρώσεις και πορείες, που διακρίνονταν για τη μεγάλη συμμετοχή και τη μαχητικότητά τους, διοργανώθηκαν το Σάββατο σε πολλές πόλεις της Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, συλλαλητήρια έγιναν στην Κοζάνη, στην Πτολεμαΐδα, στη Φλώρινα και τα Γρεβενά. Το αντιπολεμικό κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης, του ΠΑΜΕ και της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» βρήκε μεγάλη απήχηση και στην Καβάλα, στις Σέρρες, στη Βέροια, καθώς και στην Εδεσσα όπου έγινε λαμπαδηφορία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ