ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Ιούνη 2009
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
«Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών»

Μαχητική αντιπαράθεση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Το γιγαντοπανό στο φρούριο της Κέρκυρας
Το γιγαντοπανό στο φρούριο της Κέρκυρας
Ηχηρό, μυριόστομο αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα, ενάντια στην προκλητική, για τα φιλειρηνικά αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του κερκυραϊκού και ελληνικού λαού, παρουσία των μακελάρηδων των λαών στο νησί, έστειλαν το περασμένο Σάββατο, μέρα έναρξης των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΟΑΣΕ και της Συνόδου ΝΑΤΟ - Ρωσίας εκατοντάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι, αγωνιστές της ειρήνης, άνθρωποι του μόχθου και της δουλειάς, όλων των ηλικιών στο εντυπωσιακό σε όγκο και παλμό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας και την Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Από νωρίς το πρωί στο νέο φρούριο της Κέρκυρας το γιγαντοπανό που ανάρτησαν τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης και του ΠΑΜΕ έδινε το σύνθημα, απαιτώντας να μη δοθεί «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών». Αυτή η συμβολική ενέργεια που συμπυκνώνει και εκφράζει το κυρίαρχο αίσθημα του ελληνικού λαού για υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, για καμία εμπλοκή και συμμετοχή στο ξεκλήρισμα των λαών συνάντησε την αντίδραση από τους εγχώριους υποστηρικτές των ιμπεριαλιστών. Δύο φιλειρηνιστές, ο εργάτης Βασίλης Μαμωνάς και ο φοιτητής Ανδρέας Αλαμάνος συνελήφθησαν κατά την ανάρτηση του γιγαντοπανό από άνδρες της ναυτικής βάσης που βρίσκεται στο νέο φρούριο και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ναυτοδικών. Τελικά, κάτω από την αντίδραση των μαζικών φορέων οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ παράσταση διαμαρτυρίας έκανε για το ζήτημα κλιμάκιο του ΠΑΜΕ και ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους.

Καμιά εμπλοκή - καμιά συμμετοχή στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, το μήνυμα από την Κέρκυρα
Καμιά εμπλοκή - καμιά συμμετοχή στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, το μήνυμα από την Κέρκυρα
Στην πλατεία Σαρόκο - αφετηρία του αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου - άρχισαν να καταφθάνουν οι φιλειρηνιστές. Αντάμωσαν με τους ξενοδοχοϋπάλληλους, που, από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο πόδι μαζί με το ταξικό σωματείο και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δίνοντας με επιτυχία τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας τους. Η μαζική παρουσία των ξενοδοχοϋπαλλήλων και άλλων εργαζομένων στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση αναδείκνυε ακριβώς την ανάγκη και την προοπτική να πάρει η εργατική τάξη στα χέρια της την υπόθεση της ειρήνης και της φιλίας των λαών, της πάλης απέναντι στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια.

Η πλατεία Σαρόκο που γέμισε ασφυκτικά από πανό και σημαίες της ΕΕΔΥΕ και του ΠΑΜΕ σείστηκε από χειροκροτήματα και βροχή από αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα υποδοχής των φιλειρηνιστών από την Ηπειρο, την Αιτωλοακαρνανία και τη Λευκάδα που κατέφθασαν στη συγκέντρωση με πορεία από το λιμάνι της Κέρκυρας.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Νίκο Τζοβλά, εκ μέρους της ΕΕΔΥΕ, που αναφέρθηκε στους πολεμοκάπηλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τα δεινά που έχουν προκαλέσει, στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ανταγωνισμούς που αναπτύσσονται για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Επισήμανε, επίσης, την πολιτική ενδοτικότητας των ελληνικών κυβερνήσεων, της παραχώρησης και εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, στη χρησιμοποίηση του ΟΑΣΕ από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις νομιμοποίησης της εγκληματικής δράσης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης στη συγκέντρωση ο Αλέκος Παπαδάτος, εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης Κέρκυρας και ο Σταμάτης Πελάης, εκ μέρους του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας.

Το αντιιμπεριαλιστικό ποτάμι πλημμύρισε στη συνέχεια τους δρόμους και τα καντούνια της Κέρκυρας, συμπαρασύροντας στο διάβα του τα προπαγανδιστικά πανό του ΟΑΣΕ που ήταν αναρτημένα σε κεντρικά σημεία της πόλης. Οι διαδηλωτές δεν έπαψαν λεπτό να φροντοφωνάζουν συνθήματα κατά του πολέμου και υπέρ της ειρήνης. Να καλούν το λαό σε εγρήγορση και πάλη, να δηλώνουν με τη μαζική, μαχητική τους παρουσία, την απόφασή τους να συνεχίσουν αυτό τον αγώνα ζωής, για την ειρήνη και φιλία των λαών, για την κοινωνική προκοπή και ευημερία, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΝΑΤΟ - ΟΑΣΕ
Εντείνονται οι πιέσεις για αντιλαϊκό μέτωπο

Ανοιχτό το θέμα της Γεωργίας

Οι εργασίες της συνόδου του ΝΑΤΟ και του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα αποτέλεσαν μια ακόμη ανοιχτή ομολογία για την παραπέρα ένταση της επίθεσης των ιμπεριαλιστών στους εργαζόμενους, καθώς και της όξυνσης των μεταξύ τους ανταγωνισμών, που περικλείουν νέες μεγάλες απειλές για την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών.

Στην Κέρκυρα εκδηλώθηκε έντονα η πρόθεση της κοινής δράσης των κυβερνήσεων Ευρώπης, ΗΠΑ και Καναδά ενάντια στην εργατική τάξη και τους λαούς τόσο στην Ευρώπη, όσο και ευρύτερα στον κόσμο, αξιοποιώντας ακόμα περισσότερο απ' ό,τι μέχρι τώρα το ΝΑΤΟ τις όποιες δυνατότητες συνεργασίας του με τη Ρωσία, καθώς και τους μηχανισμούς του ΟΑΣΕ.

Είναι χαρακτηριστική η έμπρακτη προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και η στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΣΕ, έτσι ώστε αυτός να εξυπηρετεί με το πιο αποτελεσματικό τρόπο τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Την ίδια στιγμή η καλλιέργεια αυταπατών του ΣΥΝ /ΣΥΡΙΖΑ, ότι μπορεί ο ΟΑΣΕ να μετατραπεί δήθεν σε έναν οργανισμό ειρήνης και συνεργασίας παίζοντας το ρόλο αντίβαρου ή μάλιστα και αντικαθιστώντας το ΝΑΤΟ, είναι ουτοπικές και επικίνδυνα αποπροσανατολιστικές.

Οι εξελίξεις στην Κέρκυρα, με τις 2 νέες συμφωνίες Ελλάδας - ΗΠΑ, σηματοδοτούν κλιμάκωση των λεγόμενων «αντιτρομοκρατικών μέτρων», λίγες μόνο μέρες μετά την κατάπτυστη συμφωνία για την έκδοση Ελλήνων πολιτών στις ΗΠΑ.

Η αποκατάσταση της πολιτικής και στρατιωτικής συνεργασίας του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, στην ειδική σύνοδο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία στην Κέρκυρα, που επιμελώς προσπάθησε να κρύψει από τον ελληνικό λαό η κυβέρνηση, δείχνει ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις επιδιώκουν τη συνεργασία τους, όπου αυτό είναι δυνατόν, για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους σε βάρος των αγωνιζόμενων λαών.

Την ίδια ώρα η αδυναμία τους να καταλήξουν στο θέμα της Γεωργίας δείχνει πως συνεχίζεται αμείωτη η σφοδρή σύγκρουση των αμερικανικών, ευρωενωσιακών και ρωσικών συμφερόντων σε μια ευρύτερη περιοχή, από την Κεντρική Ασία και τον Καύκασο έως τα Βαλκάνια, με επίκεντρο τους ενεργειακούς πόρους, τις οδούς μεταφοράς τους και τα μερίδια των αγορών.

Εκείνο πάντως που προβάλλουν οι ηγέτιδες δυνάμεις είναι ότι κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στον ΟΑΣΕ δεν κατέστη δυνατόν, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στην Ουάσιγκτον, που επιμένει στην επέκταση του ΝΑΤΟ ώστε να εντάξει στους κόλπους του και τη Γεωργία, και τη Μόσχα που έμπρακτα έχει υπογραμμίσει την αντίθεσή της με μια τέτοια εξέλιξη.

Η ελληνική πλευρά, διά της Ντ. Μπακογιάννη, έκανε λόγο για συμφωνία των συμμετεχόντων να ξεκινήσει η «διαδικασία της Κέρκυρας» για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στον τομέα της ασφάλειας στην Ευρώπη, ενώ σημείωσε πως «οι υπουργοί συμφώνησαν ότι είναι ώρα να εξετάσουμε ότι απομένει πολλή δουλειά»...

Στη «σκληρή ατζέντα», που ανάγεται το πρόβλημα της παραμονής της αποστολής του ΟΑΣΕ στη Γεωργία, οι σύνεδροι του ΟΑΣΕ δεν έκαναν ούτε ένα βήμα προόδου, καθώς από τη μια η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ επιδιώκουν την παράταση της θητείας των παρατηρητών και η Μόσχα επανέλαβε τη διαφωνία της. Επικυρώνοντας αυτήν τη διάσταση απόψεων ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ ανέλαβε να περιγράψει με διπλωματική γλώσσα το αδιέξοδο: «Εδώ δεν ήρθαμε για να λύσουμε προβλήματα, αλλά για να εμπεδώσουμε το διάλογο και τη συνύπαρξή μας, οδηγούμενοι από το μοντέλο της ΕΕ και κυρίως από το μοντέλο που έχει χτίσει μεταπολεμικά η Γαλλία και η Γερμανία», είπε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΑ
Ξέφραγο αμπέλι για αμερικανικές υπηρεσίες

Με πρόσχημα την κατάργηση της βίζας η ελληνική κυβέρνηση προσφέρει σε αμερικανικές υπηρεσίες πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα Ελλήνων πολιτών

Με πρόσχημα την κατάργηση της βίζας για όσους ταξιδεύουν στις ΗΠΑ η κυβέρνηση παραδίδει στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών. Στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα, η Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, με τον οποίο συνυπέγραψε μνημόνια, τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν τις συμφωνίες που επικυρώθηκαν προ ημερών από το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής.

Ολο αυτό το νομοθετικό πλέγμα, ουσιαστικά δημιουργεί και νομιμοποιεί την πρόσβαση των αμερικανικών υπηρεσιών στα αρχεία δεδομένων που διατηρούνται σε αστυνομικές, φορολογικές και άλλες αρχές και υπηρεσίες της χώρας. Αυτές οι συμφωνίες, αναγνώρισης του αμερικανικού ιμπεριαλισμού ως επόπτη στον έλεγχο και τη διαχείριση των δεδομένων, προβάλλονται από την ελληνική κυβέρνηση ως προσαρμογές της ελληνικής νομοθεσίας στις ευρωατλαντικές ρυθμίσεις συνεργασιών για την πάταξη της τρομοκρατίας και του εγκλήματος, οι οποίες προωθήθηκαν ταχύτατα μετά την 11η Σεπτέμβρη του 2001.

Ταυτόχρονα, η ελληνική κυβέρνηση, για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, προβάλλει το επιχείρημα ότι με αυτές τις προσαρμογές θα καταργηθεί, τελικά, η διαδικασία της έκδοσης βίζας για όσους Ελληνες θελήσουν να επισκεφτούν τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι συμφωνίες που υπογράφτηκαν στην Κέρκυρα προβλέπουν την πλήρη συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ για θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η ανταλλαγή πληροφοριών για τρομοκρατικές πράξεις, αλλά και για υπόπτους για τρομοκρατία.

«Μένουν λίγα βήματα και κάποιες διοικητικές ενέργειες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή», είπε ο Αμερικανός αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Τ. Στάινμπεργκ, στις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνάντηση με την Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι αναμένει αυτή την εξέλιξη πριν το τέλος του έτους.

«Με γνώμονα την αμοιβαιότητα, οι υπηρεσίες μας διαμόρφωσαν δύο κείμενα, που υιοθετούν υψηλά κριτήρια και εγγυήσεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την τήρηση των νομικών διαδικασιών», δήλωσε η Ελληνίδα υπουργός και σημείωσε ότι οι εν λόγω συμφωνίες «αποτελούν ουσιαστικό βήμα προς τη σύσφιξη των σχέσεών μας και, μάλιστα, στο ουσιαστικό επίπεδο της κοινωνίας των πολιτών». Αναφερόμενη στις τελευταίες ανταλλαγές επισκέψεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε υψηλό επίπεδο, η Ντ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «συνιστούν απόδειξη του νέου αέρα που φυσάει στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις».

Το ΠΑΣΟΚ

Πιστό στην πολιτική που εφάρμοσε από τη θέση της κυβέρνησης υπογράφοντας πλήθος τρομο-συμφωνιών με τις ΗΠΑ το ΠΑΣΟΚ, διά στόματος εκπροσώπου του, Γ. Παπακωνσταντίνου, εξέφρασε την «ελπίδα να υπάρξει γρήγορη κατάληξη για την επίλυση του θέματος της βίζας με τις ΗΠΑ», συνυπογράφοντας επί της ουσίας τις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες.

Εξάλλου, αναφερόμενος στις «διμερείς συζητήσεις με την Τουρκία», που έγιναν επίσης στο περιθώριο των εργασιών του ΟΑΣΕ, ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «η γειτονική μας χώρα δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε οποιοδήποτε από τα διμερή μας θέματα. Ειδικά στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, της παράνομης μετανάστευσης, φάνηκε ότι βρισκόμαστε απέναντι σε μία πλήρη έλλειψη διάθεσης για περαιτέρω πρωτοβουλίες», την οποία απέδωσε και στην απουσία πρωτοβουλιών από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επικίνδυνες συμφωνίες για ατομικά και συλλογικά δικαιώματα

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το Μνημόνιο Κατανόησης και τη συμφωνία συνεργασίας για την καταπολέμηση του εγκλήματος, που υπέγραψε η κυβέρνηση με τις ΗΠΑ, υπογραμμίζεται:

«

Ο ελληνικός λαός πρέπει να ανησυχήσει για τις δύο συμφωνίες που υπέγραψε η κυβέρνηση με τις ΗΠΑ, το Μνημόνιο Κατανόησης για κατάργηση της βίζας και τη συνεργασία για την καταπολέμηση του εγκλήματος. Με τους πανηγυρισμούς περί "νέου αέρα" στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει το πραγματικό τους περιεχόμενο και πόσο επικίνδυνες είναι αυτές οι συμφωνίες για τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα. Το γεγονός ότι ως τώρα κρατούνταν μυστικές είναι μία επιπλέον απόδειξη.

Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να αποδεχτεί, με πρόσχημα την κατάργηση της βίζας, να παραδίδεται στην υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ οποιαδήποτε πληροφορία απαιτούν για όσους ταξιδεύουν στις ΗΠΑ, να ελέγχονται και να επιτηρούνται τα ελληνικά αεροδρόμια και η υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων από τις ΗΠΑ, καθώς και άλλα μέτρα που φακελώνουν κάθε υποψήφιο ταξιδιώτη και όχι μόνο. Ο ελληνικός λαός πρέπει να παλέψει για την κατάργηση όλων των μυστικών και φανερών τρομοσυμφωνιών που έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Αυτός είναι ο δρόμος για να διεκδικήσει τα δικαιώματα απέναντι στις ιμπεριαλιστικές επιβουλές, την αντιλαϊκή πολιτική και καταστολή».

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Διαφωνία για παραβιάσεις - μετανάστες

Με σταθερότητα και συνέπεια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τις θέσεις της χώρας του κατά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΑΣΕ, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά ότι επίλυση των διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες δεν πρόκειται να βρουν μέσα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ, τήρησε αρνητική στάση και για τα δύο θέματα που τέθηκαν από την ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Εξωτερικών έθεσε το ζήτημα των παραβιάσεων που σημειώνονται σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι. Η απάντηση του Τούρκου ομολόγου της ήταν πως πρέπει να ξεκινήσει διμερής διάλογος εφ' όλης της ύλης για το Αιγαίο.

Στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, το οποίο επίσης έθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς η πλειοψηφία των προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα έρχονται από την Τουρκία, ο Αχμέτ Νταβούτογλου επισήμανε ότι και η Τουρκία αντιμετωπίζει πρόβλημα. Μάλιστα, ο Τούρκος επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Βρυξελλών - Αγκυρας, Εγκεμέν Μπαγίς, ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής»: «Αρνούμεθα να γίνουμε ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων του κόσμου. Θέλουν για γείτονα ένα πλήρες κράτος-μέλος της ΕΕ ή μία χώρα με δυσκολίες που είναι σε θέση να μεταδώσει τις δυσκολίες στην ευρύτερη περιοχή;». Με αυτήν την επιχειρηματολογία η Αγκυρα ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση ότι δε θα εφαρμόσει το πρωτόκολλο επανεισδοχής όσο δεν υπογράφουν αντίστοιχες συμφωνίες οι χώρες καταγωγής των μεταναστών.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι εργαζόμενοι έστειλαν την απαιτούμενη απάντηση

Το μεγαλειώδες αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο ενάντια στη Σύνοδο του ΟΑΣΕ και τη Σύνοδο ΝΑΤΟ - Ρωσίας χαιρετίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ. «Η μαζική συμμετοχή των ξενοδοχοϋπαλλήλων και άλλων εργαζόμενων, της νεολαίας και του λαού της Κέρκυρας, καθώς επίσης και φιλειρηνιστών από τη Βορειοδυτική Ελλάδα - σημειώνει η ΝΕ - ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Εστειλε την απαιτούμενη απάντηση τόσο ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ - ΟΑΣΕ όσο και ενάντια στους μεγαλοξενοδόχους που καταπατούν τα εναπομείναντα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ξενοδοχοϋπάλληλων με τις πλάτες της κυβέρνησης, της ΕΕ, του κεφαλαίου και εκείνων που τους στηρίζουν».

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ υπογραμμίζει επίσης τα αισθήματα οργής και αγανάκτησης που δημιουργήθηκαν σε χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες της Κέρκυρας που ταλαιπωρήθηκαν για ώρες αποκλεισμένοι μέσα στο κέντρο και στις παρυφές της πόλης, λόγω των αυστηρών μέτρων ασφάλειας που υπήρξαν και καταγγέλλει τον αποκλεισμό από τα κεντρικά ΜΜΕ του αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου.

Καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία να χτίσουν με τους αγώνες τους ένα κοινό μέτωπο ενάντια στην αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική που χαράζουν οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και οι πολυεθνικές, απαιτώντας:

  • Να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της Ελλάδας στην υλοποίηση των ευρωατλαντικών σχεδίων.
  • Να μην υπάρξει καμία αλλαγή των συνόρων.
  • Να γυρίσουν πίσω όλοι οι φαντάροι που βρίσκονται εκτός συνόρων και υποστηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
  • Να φύγει το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από τα Βαλκάνια.
  • Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ.
  • Να μην υλοποιηθούν τα αντεργατικά μέτρα του ΕΚΟΦΙΝ και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
  • Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ