Τετάρτη 21 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... Πρόντι και Σουλτς

Σε non paper του ΣΥΡΙΖΑ, απ' αυτά με τα οποία προσπαθεί να πείσει ότι η ΕΕ και το ευρώ δεν κινδυνεύουν απ' αυτόν, περιλαμβάνεται δήλωση του Ρομάνο Πρόντι, σύμφωνα με την οποία «η ακαμψία του Βερολίνου προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία από τον ΣΥΡΙΖΑ» και «...οι εκλογές, στη μικρή Ελλάδα, έχουν μετατραπεί σε καθοριστική στιγμή για τη μεγάλη Ευρώπη. Ας ελπίζουμε να το συνειδητοποιήσει και η μεγάλη Γερμανία».

Στην ομιλία του στο Βόλο ο Αλ. Τσίπρας επικαλέστηκε και δήλωση του Σουλτς, λέγοντας ότι ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είπε πως «είναι απαράδεκτα τα μέτρα λιτότητας», αλλά ήταν «αποκλειστική επιλογή των ελληνικών κυβερνήσεων».

Θυμίζουμε ότι ο Ρ. Πρόντι ήταν στο ακροατήριο του Αλ. Τσίπρα στο φόρουμ Αμπροσέτι, στο Κόμο της Ιταλίας. Μάλιστα, σε επισημάνσεις δημοσιογράφων ότι ήταν ο Μάριο Μόντι αυτός που είχε μεσολαβήσει για να προσκληθεί ο Τσίπρας στο εν λόγω φόρουμ, είχε απαντήσει «αν το ήξερα, αντί για τον Μόντι, θα είχα καταβάλει εγώ προσπάθειες για να κληθεί».

Οσο για τον Μ. Σουλτς, σημαίνον στέλεχος της ευρωενωσιακής σοσιαλδημοκρατίας, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει καιρό να αναβαθμίσει τις σχέσεις του, τελευταία οι αβροφροσύνες μεταξύ τους αλλά και οι επαφές δίνουν και παίρνουν.

Θυμίζουμε ότι οι Πρόντι και Σουλτς έχουν διανύσει πολλά χιλιόμετρα, ιδρώνοντας για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρόεδρος της Κομισιόν ο ένας, νυν πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ο δεύτερος, δεν υπάρχει αντιλαϊκό μέτρο που να μη φέρει την υπογραφή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ