Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Συνεχίστηκε η συζήτηση για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών

Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα χτες στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής η συζήτηση για την απόπειρα χρηματισμού βουλευτών προκειμένου να επιτευχτεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ). Χτες είχαν κληθεί να συμμετάσχουν οι «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης: Η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Στ. Ξουλίδου, ο βουλευτής Π. Μελάς - ο οποίος από χτες εντάχτηκε στην ομάδα των «Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών» - ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδης, και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκης.

Η Στ. Ξουλίδου επέμεινε και χτες στις καταγγελίες ότι το «γαλάζιο στέλεχος» της πρόσφερε 3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και της είπε ότι χρηματίστηκε ο Π. Μελάς, ενώ απαίτησε να δοθούν στοιχεία για τις συναντήσεις του με πολιτικά πρόσωπα στη Βουλή. Από την πλευρά του ο Π. Μελάς διέψευσε και χτες τις καταγγελίες. Οσον αφορά τους Αδ. Γεωργιάδη και Ν. Μηταράκη, επανέλαβαν ότι δεν έχουν σχέση με την υπόθεση και πως με το πρόσωπο που καταγγέλλεται έχουν μια απλή γνωριμία.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε με τις ψήφους των κομμάτων της συγκυβέρνησης και της ΔΗΜΑΡ να εκδώσει μια ανακοίνωση για την υπεράσπιση του «κύρους του Κοινοβουλίου». Κατά ψήφισαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής επανέλαβε τη θέση του Κόμματος «να διερευνηθούν αρμοδίως με την προσκόμιση όλων των στοιχείων» οι όποιες καταγγελίες και σημείωσε ότι όλες αυτές οι εξελίξεις εντάσσονται στην επιχείρηση αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος.

  • Στο μεταξύ ο Π. Μελάς φέρεται να έκανε δηλώσεις ότι υπάρχουν άλλοι 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ που «θέλουν να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας,αλλά φοβούνται τον Πάνο Καμμένο». Σε ανακοίνωσή τους οι ΑΝΕΛ μιλούν για «αστειότητες» και τον καλούν «μέσα σε 24 ώρες να δώσει ονόματα και επίθετα των τεσσάρων βουλευτών», απειλώντας να απαντήσουν σε διαφορετική περίπτωση με εξώδικη πρόσκληση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ