Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «καλή» αξιολόγηση

Δεν υπάρχει καπιταλισμός. Δεν υπάρχουν κοινωνικές τάξεις, ούτε ταξικό κράτος που εκπροσωπεί την κυρίαρχη κοινωνική τάξη. Ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο που τον επιβουλεύονται και κάποτε κυριαρχούν πάνω σε αυτόν κάποιοι «κακοί» άνθρωποι με την ιδιότητα του πολιτικού ή του επιχειρηματία. Φθάνει οι «καλοί» να ξαναπάρουν το πάνω χέρι για να «ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα».

Για εμάς μπορεί να είναι παραμύθι αλλά για την ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ είναι οι αυταπάτες που σερβίρει στους εργαζόμενους, όπως ότι είναι δυνατόν μέσα στον καπιταλισμό να υπάρξει και μια «καλή» αξιολόγηση των δομών των ΟΤΑ σε όφελος των εργαζομένων σε αυτούς και του λαού.

Μάλιστα, προκειμένου να επενδύσει με επιστημονικοφάνεια τον ισχυρισμό της επικαλείται τον «Ομιλο Διοικητικών Επιστημόνων - Διοικητικό Επιμελητήριο», ο οποίος επισημαίνει πως «για να γίνει αξιολόγηση πρέπει να είναι σαφής ο σκοπός, τα κριτήρια, τα δεδομένα, ο τρόπος, οι μέθοδοι συλλογής δεδομένων και κυρίως να είναι αξιόπιστος ο αξιολογητής».

Μα όλα αυτά είναι απόλυτα σαφή! Η «αξιολόγηση» συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του ταξικού κράτους στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Τι (κάνει ότι) δεν καταλαβαίνει;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ