Σάββατο 1 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις

Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Αγκυρας στο Αιγαίο. Τουρκική ακταιωρός της Ακτοφυλακής «χτύπησε» ελληνικό αλιευτικό το οποίο ψάρευε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ανοιχτά των εκβολών του Εβρου (στο Δέλτα) προκαλώντας του μικροζημιές.

Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, στις 11:45 ο καπετάνιος του ελληνικού αλιευτικού «Τρία Αδέλφια» (με πλήρωμα 2 Ελληνες και 4 Αιγύπτιους) ενημέρωσε με τον ασύρματο το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης ότι, ενώ ψάρευε επί της οριογραμμής των ελληνοτουρκικών θαλάσσιων συνόρων αλλά επί της ελληνικής πλευράς, τον πλησίασε τουρκική ακταιωρός και του ζήτησε να του κάνει έλεγχο.

Ο καπετάνιος επικοινώνησε με το Λιμενικό, είπε πού βρισκόταν και το Λιμενικό επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν σε ελληνικά ύδατα. Ακολούθως το αλιευτικό συνέχισε την πορεία του προς τα δυτικά αλλά η τουρκική ακταιωρός το ακολούθησε -εμφανώς μέσα στα ελληνικά ύδατα - και το παρενοχλούσε συνεχώς κάνοντας κύκλους γύρω του, προκαλώντας στο αλιευτικό αναταράξεις από τα απόνερα.

Μάλιστα, κάποια στιγμή το τουρκικό σκάφος προσπάθησε να απωθήσει το αλιευτικό με αποτέλεσμα να γίνει «επακούμβηση» των σκαφών και το αλιευτικό να πάθει μικρές ζημιές στην πλώρα. Με τα πολλά, το αλιευτικό κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Στον αέρα, εξάλλου, σχηματισμός έξι τουρκικών αεροσκαφών και ένα μεμονωμένο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 προχώρησε σε τρεις παραβιάσεις του ελληνικού Εθνικού Εναέριου Χώρου και τρεις παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ