Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναταράξεις στα χρηματιστήρια

Στα επίπεδα του 8% απογειώθηκαν εκ νέου χτες τα επιτόκια των 10ετών ελληνικών κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, ενώ στο χρηματιστήριο της Αθήνας, εν μέσω ρευστοποίησης ο γενικός δείκτης υποχώρησε 2,8% με τον τραπεζικό κλάδο να υποχωρεί σε ποσοστό 5%.

Σε χτεσινή ομιλία του, ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Γ. Ζανιάς σημείωσε ότι «οι τελευταίες κινήσεις στις αγορές δείχνουν πόσο εύθραυστη είναι η αξιοπιστία της χώρας. Δυστυχώς, κάνουμε πάρα πολύ θόρυβο και οι επενδυτές αντί να εστιάσουν στα οικονομικά επιτεύγματα που έγιναν με τόσες θυσίες ασχολούνται με το πολιτικό ρίσκο».

Χτες, εξάλλου, ολοκληρώθηκε και τυπικά η απορρόφηση της Geniki Bank από τον Ομιλο της Τράπεζας Πειραιώς. Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων, ο επικεφαλής του Ομίλου, Μ. Σάλλας, υπενθύμισε ότι αρχικό σχέδιο για τη Geniki ήταν να γίνει ανεξάρτητη τράπεζα, η οποία θα διαχειριζόταν προβληματικά στοιχεία ενεργητικού, τόσο της Πειραιώς όσο και άλλων τραπεζών. Στη συνέχεια «επικράτησαν άλλες απόψεις από την Τράπεζα της Ελλάδας, οι οποίες υπαγόρευαν τη δημιουργία εσωτερικών μονάδων διαχείρισης προβληματικών δανείων ανά τράπεζα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ