Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚ0
Αγνοούνται οι φοιτητές

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.--

Εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι 43 φοιτητές που απήχθησαν στη φονική επίθεση αστυνομίας και μαφιόζων στις 26 Σεπτέμβρη, ενάντια σε διαδήλωση της Αγροτικής Διδασκαλικής Σχολής «Νορμάλ ντε Αγιοτζινάπα» στην επαρχία Γκερέρο. Χτες επίσης ανακοινώθηκε επίσημα από τις μεξικανικές ομοσπονδιακές αρχές ότι στους τέσσερις πρώτους ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν 28 σοροί νέων, μετά από διασταύρωση στοιχείων DNA κανένας από αυτούς δεν ταυτοποιήθηκε ως φοιτητής εξ αυτών που αγνοούνται. Θυμίζουμε ότι στη συγκεκριμένη επίθεση αστυνομίας (ομοσπονδιακής και τοπικής) και μαφιόζων ναρκεμπόρων σκοτώθηκαν 7 φοιτητές και τραυματίστηκαν 25. Επίσης έχουν βρεθεί 7 ακόμη ομαδικοί τάφοι με σορούς που επίσης μένει να ταυτοποιηθούν.

Χτες πάντως συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες φοιτητών, μαθητών και εργαζομένων στην επαρχία Γκερέρο και στην πρωτεύουσα του Μεξικού για την υπόθεση. Το ζήτημα αυτό της δολοφονίας αγωνιστών, που στη συγκεκριμένη επαρχία του Μεξικού δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο, έχει προκαλέσει τη λαϊκή οργή, ενώ η κυβέρνηση του Ενρίκε Πένια Νιέτο, που συμμετέχει στην καταστολή του λαϊκού κινήματος, εμφανίζεται ως «αποφασισμένη να διαλευκάνει την υπόθεση και να συνεχίσει την έρευνα για την ανεύρεση των φοιτητών».

Εως τώρα έχουν συλληφθεί 46 άτομα, από τα οποία 36 είναι δημοτικοί αστυνομικοί και 10 πολίτες, που εικάζεται ότι είναι μέλη της ναρκωμαφίας της περιοχής «Guerreros Unidos».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ