Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Βομβαρδισμοί ισλαμιστών από αιγυπτιακά μαχητικά

ΚΑΪΡΟ.--

Αιγύπτιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν χτες βράδυ πως αιγυπτιακά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το περασμένο 24ωρο θέσεις ισλαμιστών αυτονομιστών στη Βεγγάζη της Ανατολικής Λιβύης στο πλαίσιο, όπως είπαν, «μεγάλης επιχείρησης απελευθέρωσης» της πόλης από τους τζιχαντιστές, που την κρατούν σε κατάσταση «ομηρίας» εδώ και μήνες.

Σημείωσαν ότι η επιχείρηση των αιγυπτιακών αεροσκαφών έγινε κατόπιν αιτήματος της λιβυκής κυβέρνησης που προέκυψε από τις εκλογές του Ιούνη και η οποία αναγνωρίζεται διεθνώς. Πρόσθεσαν ότι στη συγκεκριμένη επιχείρηση - που, όπως σημείωσαν, θα κρατήσει το λιγότερο ένα εξάμηνο - δεν έπαιξε ρόλο ο ε.α. στρατηγός Κχαλίφα Χάφταρ (ή Χίφταρ) (που δρα εναντίον των ισλαμιστών), αλλά ο νεοδιορισθείς επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Λιβύης.

Ο Τάρεκ αλ Τζορούσι, Λίβυος βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας της λιβυκής κυβέρνησης που εδρεύει στο Τομπρούκ, μιλώντας στο πρακτορείο «ΑΡ», υποστήριξε ότι τα αιγυπτιακά αεροσκάφη έχουν «ενοικιαστεί» από τη λιβυκή κυβέρνηση και ότι τα πετούν Λίβυοι πιλότοι.

Εκπρόσωπος των ισλαμιστών αυτονομιστών κατήγγειλε τη νέα λιβυκή κυβέρνηση πως συνεργάζεται με ξένες δυνάμεις, προσθέτοντας ότι τα αιγυπτιακά αεροσκάφη τους βομβαρδίζουν νυχθημερόν και πως σκάφη του αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού έχουν αναπτυχθεί σε λιμάνια της Ανατολικής Λιβύης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ