Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προσήλωση στις αντιλαϊκές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις

Μήνυμα στην αστική τάξη ότι οι αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη για να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία της θα προχωρήσουν, έστειλε ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Α. Παπαμιμίκος, μιλώντας στο κλείσιμο των εργασιών της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ, διεκδικώντας για το κόμμα του τον τίτλο του ικανότερου διαχειριστή της αστικής εξουσίας.

Μεταξύ άλλων, στάθηκε στην ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, που έχει ανάγκη σήμερα το κεφάλαιο για τα κέρδη του.

Αναφερόμενος στη διεύρυνση που επιχειρεί αυτή την περίοδο η ΝΔ, υποστήριξε πως στόχος είναι η συμπόρευση με όσους μπορούν να υπηρετήσουν τον προσανατολισμό που έχει η ΝΔ, στο πλαίσιο που ορίζουν η ΕΕ και οι ανάγκες των καπιταλιστών, και με όσους «πιστεύουν το όραμά μας για τη νέα Ελλάδα και δεν φοβούνται να αναμετρηθούν με κατεστημένα αλλά και το ίδιο τους το παρελθόν».

Συντηρώντας τη δικομματική αντιπαράθεση, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτό που επιδιώκει είναι η πολιτική αστάθεια, προκειμένου να αναρριχηθεί στα κυβερνητικά έδρανα. Οπως σημείωσε «πλέον παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, προσπαθώντας να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση, με αφορμή την προεδρική εκλογή. (....) Λειτουργούν ως στυγνοί πολιτικοί εκβιαστές, δηλώνοντας χωρίς κανένα δισταγμό, πως δεν τους νοιάζει ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν για να ανατρέψουν δήθεν την κυβέρνηση».

Ειδικά για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας έθεσε το δίλημμα στους βουλευτές να αποφασίσουν «αν θέλουν να πιάσουν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων, ή το μόνο που τους νοιάζει είναι να ικανοποιήσουν τον τυχοδιωκτισμό τους με κάθε τρόπο», εμπαίζοντας το λαό ότι η παραμονή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στον κυβερνητικό θώκο εγγυάται πως θα πιάσουν τόπο οι θυσίες του και κρύβοντας ότι ο μόνος τόπος που θα πιάσουν θα αποτυπωθεί στους δείκτες κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ