Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Καβγάς για το πάπλωμα

Με σύνθημα του Α. Παπανδρέου ιδρυτή του κόμματος και κίβδηλες υποσχέσεις για «νέα αλλαγή» κοσμείται η πρόσκληση στις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο Ζάππειο, απουσία του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου που θα βρίσκεται στο Λονδίνο. Βεβαίως, δυο μέρες νωρίτερα θα μιλήσει στα εγκαίνια έκθεσης που διοργανώνει στον ίδιο χώρο το ίδρυμα Παπανδρέου με τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή».

Παρά τις προσπάθειες Βενιζέλου να συσπειρώσει το κόμμα του και με όχημα τη «Δημοκρατική Παράταξη», το ιδρυτικό συνέδριο της οποίας θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο, να μπει στην κούρσα για αναβαθμισμένη θέση στο αστικό πολιτικό σύστημα, συμβάλλοντας στη σταθεροποίησή του, οι γκρίνιες κάνουν αισθητή την παρουσία τους καθημερινά στη Χαριλάου Τρικούπη.

Στο μεταξύ, μια σειρά από στελέχη αμφισβητούν επιλογές της ηγεσίας. Ο Ν. Σηφουνάκης σε επιστολή του προς τον Ε. Βενιζέλο, αφού σχολιάζει ειρωνικά το γεγονός ότι κλήθηκε σε σύσκεψη με καθυστέρηση 2,5 χρόνων, αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί και να μη συνεχίσει να στηρίζει πολιτικές επιλογές της συγκυβέρνησης. Μην κρύβοντας την προσωπική του πικρία για το γεγονός ότι παραμένει παραγκωνισμένος ενώ «τιμάται ο "τζάμπα μάγκας" αλλά λάγνος της εξουσίας, που καταγγέλλοντας καταψήφιζε και, αισθανόμενος πλέον και δικαιωμένος, προκαλεί εκ νέου τους συνεπείς βουλευτές και δεν ακολουθεί τουλάχιστον τον αξεπέραστο αξιακό κανόνα της σιωπής με ταπεινότητα».

Ο Π. Οικονόμου, υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, σε άρθρο του επικρίνει τη σύμπραξη με τη ΝΔ, τη διάχυση του ΠΑΣΟΚ στην Ελιά, την αυτοκατάργησή του «με το χοντροκομμένο τέχνασμα της διοργάνωσης Συνεδρίου άλλου, ανύπαρκτου κόμματος», «πλήγματα» που καταλογίζει προσωπικά στον Ε. Βενιζέλο. Μάλιστα, προτρέπει «δυνάμεις από το ΠΑΣΟΚ και τους όμορους χώρους να προτείνουν μία θετική επιλογή στους πολίτες στις επόμενες εκλογές».

Επίθεση στον Ε. Βενιζέλο έκανε και ο Σ. Ξυνίδης, πρώην γραμματέας του κόμματος, γράφοντας για το συνέδριο της «Δημοκρατικής Παράταξης»: «Ας μην το ξεφτιλίσουμε κι άλλο το εορτάζον ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη. Γιατί τα ελάχιστα από όσα έχουν δημοσιοποιηθεί (από στόματος του μοναδικού γνώστη Προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου) μόνο έναν νέο ευτελισμό του τύπου 58 ή Ελιά προοιωνίζονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ