Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Πασχίζει να διασφαλίσει ρόλο στο πολιτικό σκηνικό

Μια αυτοτελής και αυτόνομη παράταξη που θα διεκδικήσει να ασκήσει ή να συμμετάσχει στην άσκηση της αστικής διαχείρισης, με αλλαγή μείγματος διαχείρισης διότι έτσι θα ανακάμψει η καπιταλιστική κερδοφορία, είναι ο στόχος της ΔΗΜΑΡ όπως τον περιέγραψε εκ νέου χτες ο εκπρόσωπος Τύπου Χρ. Μαχαίρας, μιλώντας στον ρ/σ «Βήμα».

Μάλιστα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ευόδωσή του, λέγοντας ότι «αυτός ο στόχος στον οποίο θέλει να συμβάλει η ΔΗΜΑΡ, έχει πολλές πιθανότητες να ευοδωθεί, γιατί το θέλει η κοινωνία».

Βεβαίως, στο παρασκήνιο κάθε άλλο παρά αισιοδοξία επικρατεί στην Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς η εσωκομματική αντιπαράθεση δεν έχει κοπάσει, ενώ η άρνηση της «Μεταρρυθμιστικής Τάσης» να συμμετάσχει στις διαδικασίες και στο Συνέδριο του Φθινοπώρου κάνει πολλούς να μιλούν για επικείμενη διάσπαση.

Ο Φ. Κουβέλης δέχεται ασφυκτικές πιέσεις - όπως λένε στελέχη της ΔΗΜΑΡ - τόσο απ' το ΠΑΣΟΚ όσο κι απ' τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει εγκαίρως τη στάση που θα τηρήσει κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ και ο ίδιος προβληματίζεται για το τι θα πράξει η ΔΗΜΑΡ σε περίπτωση που οι εκλογές προηγηθούν. Η αυτόνομη κάθοδος του κόμματος μπορεί να διακηρύσσεται, πολλοί όμως λένε ότι δεν αποτελεί παρά το συντομότερο δρόμο για την εξαφάνιση του κόμματος.

Ο Χρ. Μαχαίρας ερωτηθείς για τη στάση της ΔΗΜΑΡ στην προεδρική εκλογή ανέφερε ότι «το θέμα της εκλογής Προέδρου θα πρέπει να κριθεί στον κατάλληλο χρόνο και όχι τώρα, σε συνάρτηση με το πολιτικό κλίμα εκείνης της περιόδου και τις ασκούμενες πολιτικές», διευκρινίζοντας ότι αυτές έχουν σημασία «διότι σε ένα κλίμα κοινωνικής και πολιτικής πόλωσης απομακρύνονται οι δυνατότητες συμπτώσεων και συναινέσεων».

Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με την πολιτική της «πυροβολεί τα πόδια της» και πως οι εξαγγελίες περί φοροελαφρύνσεων υπακούουν σε επικοινωνιακές και πολιτικές σκοπιμότητες. «Ποιες φοροελαφρύνσεις; Εδώ έχουμε φορολογική επιδρομή. Η κυβέρνηση - και ιδίως η ΝΔ- μοιάζει να πυροβολεί τα πόδια της. Επιτίθεται στη μεσαία τάξη. Θίγει την κοινωνική και εκλογική της βάση», δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια αμφισβήτησης του Φ. Κουβέλη ανέφερε, μεταξύ άλλων, «ο κ. Κουβέλης είναι ο πρόεδρος του κόμματός μας - είναι το πρόσωπο που απολαμβάνει της μεγάλης εμπιστοσύνης όχι μόνο των μελών και στελεχών της ΔΗΜΑΡ, αλλά και ενός μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης και η παρουσία του είναι πολύτιμη για το κόμμα μας και για το χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ