Τρίτη 19 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Προαγωγή» στη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ;

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος διεκδικεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, τη θέση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για ανώτατο όργανο, αποτελούμενο απ' τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων (Α/ΓΕΕΘΑ) όλων των κρατών - μελών, οι οποίοι εκλέγουν (τυπικά τουλάχιστον) και τον πρόεδρο.

Η ψηφοφορία θα γίνει στις 20 Σεπτέμβρη στη Λετονία. Τη θέση διεκδικούν ακόμα ο Ιταλός ναύαρχος Luigi Binelli Mantelli και ο αρχηγός των τσέχικων Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Petr Pavel.

Η υποψηφιότητα Κωσταράκου - πόσο μάλλον τυχόν εκλογή του - κάθε άλλο παρά άσχετη είναι με την ανάδειξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε εξαιρετικά δραστήριων στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής σφηκοφωλιάς και της συμβολής τους στην ευόδωση των επιχειρήσεών της, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα με όλα τα μέτωπα ανοιχτά σε ένα ευρύ τόξο, απ' τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή έως την Ουκρανία.

Αλλωστε, ένα πλέγμα στρατιωτικών δομών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έχει απλωθεί και βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία στην Ελλάδα. Αποτυπώνουν το ρόλο που επιχειρεί να παίξει η ελληνική αστική τάξη στις ολοένα εντονότερες ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις, στο μέτρο βεβαίως των δυνατοτήτων της και με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμισή της στην ευρύτερη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ