Τρίτη 19 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Νέα επεισόδια στο σίριαλ της αναμόρφωσής του

Την προσέγγιση με τη ΝΔ μαρτυρούν δηλώσεις και κινήσεις του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρη, ενταγμένες στο γενικότερο πλαίσιο της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε άρθρο του στο χτεσινό «Εθνος» αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «μπήκαμε ήδη στην ώρα της εθνικής ευθύνης (...) Αθλιον εστί το γινάτι». Σε άλλες του παρεμβάσεις ο Γ. Καρατζαφέρης δεν κρύβει ότι θέλει εφαρμογή ενός άλλου μείγματος διαχείρισης, ευνοϊκού σε κάθε περίπτωση για την ντόπια αστική τάξη, της οποίας τα συμφέροντα υπηρέτησε κι απ' τη θέση του κυβερνητικού εταίρου.

Η αναθέρμανση των σχέσεων, στο όνομα του να αποτραπεί η έλευση Τσίπρα στην εξουσία, στην πραγματικότητα για την ενδυνάμωση του ενός εκ των δύο πόλων του νέου διπολισμού, φέρεται να προκαλεί δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της ΝΔ. Οι λεγόμενοι «Καραμανλικοί» της ΝΔ δυσφορούν για την προοπτική «δεξιάς στροφής» της ΝΔ. Αλλες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τους θέλουν σε επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκαθιστώντας το δίαυλο επικοινωνίας που έχει κόψει ο Αντ. Σαμαράς. «Στη συγκεκριμένη πολιτική περίοδο δεν πρέπει να αποκλείει κανείς τις λογικές της οικουμενικής συνεργασίας με συγκεκριμένη ατζέντα και χρονοδιάγραμμα», δήλωσε προ ολίγων ημερών ο Ε. Στυλιανίδης του λεγόμενου «καραμανλικού» περιβάλλοντος.

Κίνδυνο εξουδετέρωσής τους πάντως οσμίστηκαν σχήματα του ίδιου χώρου. Οχι τυχαία τα πρώτα πυρά ο Γ. Καρατζαφέρης τα δέχτηκε απ' τους ΑΝΕΛ και την Ρ. Μακρή, η οποία δήλωσε «στο πλευρό του "τρελαντώνη" για την πολιτική επιβίωση» κι έκανε λόγο για «μαξιλαράκια και δεκανίκια».

Κινητικότητα καταγράφεται και στην πέραν του ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλδημοκρατία. Την επιστροφή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Α. Λοβέρδος. Κι ενώ προχωρούν οι διαδικασίες συγκρότησης μιας κεντροαριστερής παράταξης απ' το ΠΑΣΟΚ, νέα δοκιμασία υφίστανται οι σχέσεις Παπανδρέου - Βενιζέλου. Στις αρχές Σεπτέμβρη στο Ζάππειο θα φιλοξενηθεί έκθεση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου με θέμα «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», στο πλαίσιο της οποίας θα μιλήσει ο Γ. Παπανδρέου. Στις 3 Σεπτέμβρη στο Περιστύλιο του Ζαππείου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του με ομιλία του Ευ. Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ