Τρίτη 29 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στα ΚΕΠΑ ξανά την Πέμπτη η ΣΕΑΑΝ

Παρέμβαση στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (Πειραιώς 181 και Χαμοστέρνας) θα κάνει την Πέμπτη στις 11 π.μ. η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), καταγγέλλοντας ότι «συνεχίζουν να μειώνουν ποσοστά αναπηρίας, να κόβουν επιδόματα, συντάξεις, φάρμακα, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα».

Τραγική είναι η κατάσταση για τους χρόνια πάσχοντες, όπως οι καρκινοπαθείς: «Πέρα από την τεράστια αναμονή για την εξέτασή τους από τις επιτροπές, έρχονται αντιμέτωποι και με τις αποφάσεις που τους δίνουν ποσοστά από 30 έως 50%. Μεταστατικοί καρκίνοι εξαφανίζονται και χωρίς κανένα επιστημονικό δεδομένο θεωρείται ότι υπάρχει ίαση στα 3 και 5 χρόνια, ενώ οι επιπτώσεις από τις χημειοθεραπείες και τις ακτινοβολίες δεν συνυπολογίζονται καθόλου. Κόβονται συντάξεις από καρκινοπαθείς στα 55 και 60 χρόνια, λες και ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα που έχει χάσει τη δουλειά του λόγω της πολύχρονης μάχης με τον καρκίνο, μπορεί να ξαναβρεί δουλειά. Λες και ο μικρομαγαζάτορας που αναγκάστηκε να κλείσει το μαγαζί του στα 60 χρόνια, μπορεί να το ανοίξει ξανά».

Η ΣΕΑΑΝ καλεί τους γιατρούς - μέλη των επιτροπών να αρνηθούν να χρησιμοποιούνται στη σφαγή των δικαιωμάτων, τα ΑμεΑ να δώσουν μάχη για ανάκληση των άδικων αποφάσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ