Τρίτη 29 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΙΠΕΔ
Αλλαγή ηγεσίας στο φόντο προβληματισμών για «καθυστερήσεις»

Στην αντικατάσταση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ («Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου») προχωρά μετά τη λήξη της θητείας τους το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου, για τη θέση του προέδρου, στη θέση του Κ. Μανιατόπουλου προτείνεται ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά Εμμ. Κονδύλης, ενώ για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, στη θέση του Γ. Εμίρη, προτείνεται ο Π. Μπουχώρης, πρώην διευθυντικό στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας. Πριν τον διορισμό τους, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία διατύπωσης γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω αλλαγή έρχεται δύο περίπου βδομάδες μετά από συζητήσεις μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελη, με τα υψηλόβαθμα κλιμάκια της τρόικας για την πορεία εξέλιξης των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και μετά από σύσκεψη με το ίδιο θέμα που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δήλωνε τότε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση, στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων από το εξωτερικό. Παρότι δεν έγιναν επίσημες ανακοινώσεις μετά την τότε κυβερνητική σύσκεψη, είναι φανερό ότι στο αντιλαϊκό τραπέζι μπήκε το ζήτημα των «καθυστερήσεων» στο χρονοδιάγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, γεγονός που επηρεάζει τόσο τους εισπρακτικούς στόχους του αστικού κράτους, όσο και το άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας για το κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ