Σάββατο 19 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΚΟΚΚΙΝΑ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ
Στην τελική ευθεία η «διευθέτηση»

Οι τρόποι απομείωσης στα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων στις τράπεζες ήταν το αντικείμενο ειδικής «συζήτησης εργασίας» που διοργανώθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) με τη συμμετοχή εκπροσώπων του κρατικού μηχανισμού, τραπεζιτών και επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με πτυχές της συζήτησης, τις οποίες κοινοποίησε η κεντρική τράπεζα, σε «μη υγιή κατάσταση» βρίσκεται ένας αριθμός επιχειρήσεων με οφειλές στο 20% του συνόλου των δανείων. Αν και δεν ομολογείται, είναι φανερό ότι η συζήτηση αφορά στο υπόλοιπο κομμάτι των «υγιών» επιχειρηματιών, που «επιβίωσε στην κρίση και μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο». Σε αυτό το πλαίσιο, τονίστηκε η «σημασία της απελευθέρωσης πόρων από λιμνάζοντα χρέη και η άρση της αβεβαιότητας ως σημαντικοί θετικοί παράγοντες στην οικονομία».

Ειδικό βάρος δόθηκε στα «νομικά προβλήματα», τα οποία επικεντρώνονται σε διατάξεις του ισχύοντος πτωχευτικού κώδικα και οι οποίες «αποτρέπουν τη συνεννόηση μεταξύ των πιστωτών» καθώς και τη «συνεργασία των μετόχων με τους πιστωτές», σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤτΕ, η οποία με τη σειρά της φαίνεται να «βάζει πλάτες» στο «κούρεμα» επιχειρηματικών δανείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ