Σάββατο 19 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Οι εργαζόμενοι βάζουν εμπόδια στην «αξιολόγηση»

Χαρακτηριστικά παραδείγματα από το Αιγινήτειο, το Αρεταίειο και τον «Ευαγγελισμό»

Την κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, όπου οι εργαζόμενοι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, περιγράφουν σε απόφασή τους οι Εφορείες των δύο Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων Αιγινήτειο και Αρεταίειο, μετά από συζήτηση που έγινε στις 30 Ιούνη. Με την απόφαση αυτήν τα δυο νοσοκομεία αρνούνται επιμερίσουν τα ποσοστά που προβλέπει η διαδικασία της αξιολόγησης, σύμφωνα με το νόμο 4250/2014.

Εξηγώντας τους λόγους, σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα: «Τα Νοσοκομεία αυτά, εκ της φύσεώς τους και του εκπαιδευτικού χαρακτήρα τους (1.000 φοιτητές ανά έτος), έχουν ανάγκη περισσότερου από το υπάρχον προσωπικό. Επειδή την τελευταία δεκαετία δεν έχουν διοριστεί εργαζόμενοι στις θέσεις των αφυπηρετησάντων, το κενό που έχουμε στις οργανικές θέσεις είναι μεγαλύτερο της τάξης του 40%.

Είναι ενδεικτικό και χαρακτηριστικό το γεγονός ότι υπάρχουν εργαζόμενοι στη Νοσηλευτική, Τεχνική και Γενικών Καθηκόντων εργασία, οι οποίοι για τις ανάγκες της υπηρεσίας εργάζονται αντί για πέντε ημέρες έξι ή επτά, ώστε η υπηρεσία να οφείλει δεδουλευμένα ρεπό που αντιστοιχούν σε δεκάδες ημέρες, έως και εκατό. Παρεμφερή φαινόμενα θα μπορούσαν να αναφερθούν και στις άλλες ομάδες εργαζομένων. Είναι ευνόητο πως τέτοιες ομάδες υπαλλήλων έχουν ήδη καταξιωθεί σε βαθμό επαίνου.

Τα Νοσοκομεία αυτά, λόγω της σοβαρής αποστολής τους για τους ασθενείς και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής, πρέπει να διατηρήσουν τη δυνατότητά τους να λειτουργούν στο επίπεδο που τους αρμόζει, θωρακίζοντας έτσι το σύστημα δημόσιας υγείας που τόσο έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία μας, ειδικά σήμερα που έχουμε τόσους ανασφάλιστους και άνεργους».

Επίσης, στον «Ευαγγελισμό», σε σύσκεψη που οργάνωσε χτες το σωματείο με προϊστάμενους Τμημάτων απ' όλους τους κλάδους (νοσηλευτικός, ιατρικός, διοικητικός κλπ.), «ομόθυμα όλοι οι προϊστάμενοι απέρριψαν το νόμο, Διευθυντές Τμημάτων δήλωσαν ότι όχι μόνο δε θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση των υφισταμένων τους αλλά θα πρωτοστατήσουν στην παράδοση των φύλλων αξιολόγησης στο σωματείο. Την απόφασή τους μαζί με το σωματείο την κατέθεσαν οι προϊστάμενοι με παράσταση στη Διοίκηση».

Τέλος, τη στάση των δύο εκλεγμένων της ΔΑΚΕ στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Θεαγένειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (ΠΑΜΕ). Οπως αναφέρει, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των εργαζόμενων τα δύο στελέχη της ΔΑΚΕ προχώρησαν στην απόσυρση των προσωπικών τους φύλλων αξιολόγησης από το σωματείο, τη στιγμή μάλιστα που το 60% του προσωπικού του νοσοκομείου είχε επιδώσει τα φύλλα αξιολόγησης στο σωματείο.

«Για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι είναι πιστοί υπηρέτες της κυβέρνησης και της αντιλαϊκής πολιτικής, δε διστάζουν ακόμα και να ξεπουλήσουν τους εργαζόμενους. Φάνηκε ακόμα μια φορά ο ρόλος δυνάμεων όπως η ΔΑΚΕ, που, ενώ στην ΑΔΕΔΥ έχουν συμφωνήσει στη συλλογή των εντύπων αξιολόγησης από τα σωματεία, στην πράξη δουλεύουν στην αντίθετη κατεύθυνση, υπονομεύοντας τους αγώνες», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο ενάντια στα «πρωτόκολλα» της επιχειρηματικής λειτουργίας(2022-07-26 00:00:00.0)
«Λυτοί και δεμένοι» για να περάσει η «αξιολόγηση»(2014-10-17 00:00:00.0)
Στάση εργασίας αύριο στα νοσοκομεία(2014-07-22 00:00:00.0)
Συντριπτικό «όχι» στην αξιολόγηση(2014-07-18 00:00:00.0)
Επιχείρηση ποινικοποίησης του δίκαιου αγώνα(2008-11-12 00:00:00.0)
Προκλητική και τρομοκρατική καθαίρεση(2005-11-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ