Πέμπτη 17 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Αρνητικές οι επιπτώσεις του ευρωμονόδρομου

Περιοδεία του υποψήφιου περιφερειάρχη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννη Ζιώγα

Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής περιόδευσε χτες ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Συνοδευόμενος από τον Νίκο Σμυρλή, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, επισκέφθηκε τις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας, το Νοσοκομείο Πολυγύρου και περιόδευσε στα καταστήματα. Επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου.

Σε κάθε σταθμό της περιοδείας αναδείχθηκαν οι αρνητικές επιπτώσεις για τον εργαζόμενο λαό από την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ. Στις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη προσωπικού που επιχειρείται να αντιμετωπιστεί με εργαζόμενους με 5μηνη απασχόληση. Αποκαλυπτικό είναι το στοιχείο πως ενώ οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις είναι 429, σήμερα απασχολούνται 108 εργαζόμενοι. Πέρα από την υποστελέχωση, η Κτηνιατρική Υπηρεσία δεν διαθέτει και τα αναγκαία κονδύλια για τη μετακίνηση των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρεθούν κοντά στους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους.

Στο νοσοκομείο, οι περισσότερες κλινικές υπολειτουργούν εξαιτίας της έλλειψης εργαζομένων (γιατρών, νοσηλευτών, κ.λπ.). Π.χ. έχουν μείνει δύο ορθοπαιδικοί και δύο γυναικολόγοι. Οι εφημερίες δεν μπορούν να καλυφθούν. Ο αξονικός τομογράφος δουλεύει τις μισές μέρες του μήνα, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό να τον λειτουργήσει τις υπόλοιπες μέρες, ενώ ο μαστογράφος έχει κλείσει. Το 2007 παραδόθηκε νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, στην οποία ακόμη δεν έχουν εγκατασταθεί οι κλινικές, τα ιατρεία που προβλέπονταν καθώς δεν υπάρχει ούτε ο εξοπλισμός και κυρίως εργαζόμενοι.

Η αγορά στενάζει, καθώς τα οφέλη από την «ανάπτυξη» του τουρισμού οδηγήθηκαν στους μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου. Για τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους έφερε πτώχευση. Καθημερινά πολλαπλασιάζονται τα λουκέτα, ενώ πληθαίνουν και όσοι μένουν ανασφάλιστοι. Για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, τσάκισμα των δικαιωμάτων τους.

Ο Γιάννης Ζιώγας κάλεσε το λαό, στις εκλογές, να καταδικάσει την πολιτική του ευρωμονόδρομου που τον οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Να ενισχύσει στην Ευρωβουλή το ΚΚΕ και στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τόνισε ότι: «Η υλοποίηση της πολιτικής του ευρωμονόδρομου είχε αρνητικές επιπτώσεις και στη Χαλκιδική: Απολύσεις, τσάκισμα μισθών και συντάξεων, μειωμένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα με ταυτόχρονη υπερφορολόγησή τους, συνεχής υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, Παιδείας.

Για όλα αυτά οι υποψήφιοι περιφερειάρχες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ δεν έβγαλαν κουβέντα. Περιορίστηκαν στα ευαγγέλια για ανάπτυξη και τον τουρισμό. Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ έμεινε στις δηλώσεις για τα μεταλλεία προσπαθώντας να καπηλευτεί το δίκαιο αγώνα των κατοίκων, ενώ την ίδια ώρα στηρίζει το θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει την επένδυση εξόρυξης του χρυσού. Οι θριαμβολογίες τους για την τουριστική κίνηση στη Χαλκιδική έχουν να κάνουν με κέρδη για τις μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, "ψίχουλα" για τους μικρομεσαίους του κλάδου και γκέτο εργασιακής καταπίεσης στα μεγάλα ξενοδοχεία.

Και ο νομός της Χαλκιδικής δείχνει τις δυνατότητες για ανάπτυξη σε όφελος του λαού μέσα από τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ, στο πλαίσιο του οποίου θα μπορεί να γίνεται η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων που παράγονται στο νομό, να αξιοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος της περιοχής με διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας του λαού, να γίνει τόπος για φθηνές και ποιοτικές διακοπές και αναψυχή για όλο το λαό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ