Πέμπτη 17 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική με νέες παραδόσεις υπηρεσιών σε ιδιώτες

Μόνο οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ καταψήφισαν την παραχώρηση σε ιδιώτες της φύλαξης του κεντρικού Καταστήματος της Περιφέρειας, καθώς και υπηρεσιών καθαριότητας

Και στην προχτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου επιβεβαιώθηκε η συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στις αντεργατικές ανατροπές
Και στην προχτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου επιβεβαιώθηκε η συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στις αντεργατικές ανατροπές
Την πλήρη διαφωνία τους με την παραχώρηση της φύλαξης του κεντρικού Καταστήματος της Περιφέρειας Αττικής στη Λ. Συγγρού σε ιδιωτική εταιρεία, εξέφρασαν οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας ανέφερε ότι οι μέχρι τώρα φύλακες ήταν υπάλληλοι που απλά δούλευαν στο κτίριο και προσπάθησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι «αν μπορούσαμε να πάρουμε προσωπικό θα το παίρναμε. Δε θα φτάναμε να ζητάγαμε τη φύλαξη του κτιρίου από ιδιωτική εταιρεία».

Οι σύμβουλοι του ΚΚΕ ήταν οι μοναδικοί που καταψήφισαν το συγκεκριμένο θέμα, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι την ίδια ώρα που μετακινείται το υπάρχον προσωπικό και βγαίνει στην κινητικότητα, προωθείται η αντικατάστασή του από εργαζόμενους ιδιωτικής εταιρείας. Οπως τόνισαν, αντί η Περιφέρεια να διεκδικήσει προσλήψεις - μετακινήσεις μονίμων εργαζομένων που είναι τώρα σε καθεστώς κινητικότητας, μεταβιβάζει θέσεις εργασίας σε εργολαβικό συνεργείο security. Πρόκειται, ανέφεραν, για απόλυτη επιβεβαίωση της υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Παράλληλα, οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημείωσαν το υπέρογκο ποσό των 150.000 ευρώ που θα δώσει η Περιφέρεια, το οποίο δε δικαιολογείται με τίποτα: Είναι προφανές ότι οι εργολάβοι δεν θα πληρώνουν τους εργαζόμενους με 1.500 ευρώ το μήνα που βγαίνει μαθηματικά και δεν αιτιολογείται στην εισήγηση ούτε το πόσοι εργαζόμενοι θα είναι, πόσες βάρδιες θα είναι, πόσα τα ρεπό κ.τ.λ.

Καταψήφισαν επίσης και την παραχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και του Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) Γ' Αθήνας, για ένα έτος, σε συνέχεια άλλων παρόμοιων αποφάσεων.

Νωρίτερα, η Περιφερειακή Αρχή έφερε προς συζήτηση 26 εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, στήνοντας τη δική της προεκλογική «φιέστα» με καλεσμένους πολλούς δημάρχους του Λεκανοπεδίου, ευτελίζοντας έτσι ακόμα περισσότερο το ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ως «αντίδραση» οι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ, με τη γνωστή τυχοδιωκτική τους στάση, αποχώρησαν από όλη τη συνεδρίαση (δηλ. και από τη συζήτηση των εντός ημερήσιας διάταξης θεμάτων), εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο γενικότερα τη σιωπηλή στήριξή τους στην πλειοψηφία του Συμβουλίου και ειδικότερα στην παραχώρηση των παραπάνω υπηρεσιών στους ιδιώτες.

Στην πρόθεση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρού να προχωρήσει σε άμεση συζήτηση των εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων, η μόνη παράταξη που διαφώνησε ήταν η «Λαϊκή Συσπείρωση», αποχωρώντας με την ολοκλήρωση των 44 θεμάτων που ήταν εντός ημερήσιας διάταξης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προκλητική μήνυση και ψήφισμα ενάντια σε απεργούς με «λαγό» τη ΧΑ(2021-06-15 00:00:00.0)
Φτιάχνουν «σινικό τείχος» σκουπιδαριού στη Δυτική Αττική(2021-01-14 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη πρακτική των συνεδριάσεων μέσω τηλεδιάσκεψης(2020-07-28 00:00:00.0)
Ζητά εξηγήσεις για την κατασκευή μονάδας καύσης απορριμμάτων στο Θριάσιο(2018-11-09 00:00:00.0)
Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους πλημμυροπαθείς της Βόρειας Εύβοιας(2018-10-23 00:00:00.0)
Κινήσεις κατάργησης της κυριακάτικης αργίας(2013-08-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ