Πέμπτη 17 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΚΡΗΤΗ
Σε κίνδυνο η λειτουργία του ΠΑΓΝΗ

Περιοδεία των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Στο ΠΑΓΝΗ περιόδευσαν χτες οι Στέλιος Ορφανός, υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, Δημήτρης Βρύσαλης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου και Μανώλης Συντυχάκης υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σε δηλώσεις τους επισημάνθηκε σε ό,τι αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΓΝΗ, «ναυαρχίδα» της Υγείας στο νησί, ότι «έχει πέσει εδώ και χρόνια στην ξέρα παρά τις προσπάθειες και το φιλότιμο της πλειοψηφίας των εργαζομένων». Κι αυτό γιατί «η πολιτική και τα μέτρα που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση στην Υγεία αποτελούν εξειδίκευση της στρατηγικής της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων των κρατών-μελών της, που έχουν στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Αυτή η πολιτική είχε και έχει μετατρέψει το νοσοκομείο σε επιχείρηση, τους ασθενείς σε πελάτες και τους εργαζόμενους σε λάστιχο. Στο όνομα αυτής της πολιτικής βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οι 5 οδηγοί του νοσοκομείου, παραδίδοντας ολοκληρωτικά το μεταφορικό έργο και τις λειτουργίες τους σε ιδιώτες, συγχωνεύονται κλινικές γιατί δεν επαρκούν οι γιατροί για να εφημερεύουν, το ίδιο προσωπικό καλύπτει 2 και 3 κλινικές κ.ά.».

Το νοσοκομείο λειτουργεί κατά το 1/3, με εργαζόμενους διάφορων ταχυτήτων (εργολαβιών, ΕΛΚΕ ΟΑΕΔ, πρακτικάριοι). Ετσι σημαντικά τμήματα δεν έχουν αναπτυχθεί όπως ΜΑΦ, Μονάδα Ιωδίου, Μονάδα Εγκαυμάτων, σημαντικά εξειδικευμένα τμήματα δεν είναι αναπτυγμένα, λόγω έλλειψης προσωπικού - ΜΕΘ, χειρουργεία - η πλειοψηφία των τμημάτων είναι υποστελεχωμένα. Σήμερα κινδυνεύει η ουσιαστική λειτουργία της Παιδοχειρουργικής Κλινικής.

«Είναι αδιανόητο - τόνισαν οι υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" - σήμερα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν προχωρήσει περισσότερο να επιστρέφουμε σε εποχές της δεκαετίας του '50 και του '60. Οι κτιριακές υποδομές και ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός της Παιδοχειρουργικής Κλινικής πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλούς νοσηλείας και θεραπείας παιδιών και βρεφών μιας τέτοιας μονάδας, κάτι που δεν μπορεί να υπάρξει σε κλινική ενηλίκων. Ταυτόχρονα δημιουργούνται τεράστιοι κίνδυνοι, αφενός από τη συνύπαρξη σε κοινό θάλαμο παιδιών και βρεφών και αφετέρου από την ταυτόχρονη νοσηλεία ενηλίκων και παιδιών από το ίδιο προσωπικό με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σημειωτέον ότι η Γενική Χειρουργική γειτνιάζει με Παθολογική Κλινική (τη Νεφρολογική), όπου νοσηλεύονται σοβαρά περιστατικά, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τον κίνδυνο ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, καθώς και άλλων παρενεργειών από λοιμώδη νοσήματα σε χειρουργημένα παιδιά. Επιπλέον, παιδοχειρουργικά περιστατικά άλλων ειδικοτήτων, όπως νευροχειρουργικά, ορθοπεδικά κλπ., θα υποχρεωθούν να νοσηλεύονται στις αντίστοιχες κλινικές ενηλίκων (...)

Απαιτούμε να μην προχωρήσει η διοίκηση του νοσοκομείου στη συγχώνευση της Παιδοχειρουργικής Κλινικής και τη μεταφορά της σε θάλαμο της Γενικής Χειρουργικής. Ζητάμε να προχωρήσει σε άμεση στελέχωσή της με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες των παιδιών και η ασφαλής εφημέρευση της κλινικής σε καθημερινή βάση. Να αναλάβει τις ευθύνες της για την ασφαλή νοσηλεία των παιδιών. Καλούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου, την 7η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας να προχωρήσουν στην άμεση στελέχωση του νοσοκομείου μας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων αντί να σχεδιάζουν να ακολουθήσουν το δρόμο της Παιδοχειρουργικής και για άλλες κλινικές του όπως και της Αγγειοχειρουργικής.

Καλούμε και τους υπόλοιπους συνδυασμούς να πάρουν θέση απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να απορρίψουν συνολικά αυτήν την πολιτική, να καταψηφίσουν την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου (...) Να στηρίξουν και να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ παντού, γιατί αυτό θα σημαίνει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία της ΕΕ και των κυβερνήσεών της, σημαίνει ενίσχυση της πορείας ανασύνταξης του εργατικού - λαϊκού κινήματος και της οικοδόμησης της Λαϊκής Συμμαχίας.

Ενίσχυση του ΚΚΕ παντού και στις τρεις κάλπες γιατί έτσι ενισχύεται η λαϊκή πάλη για ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας, καθολικό, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ