Πέμπτη 17 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Να μειωθούν άμεσα τα τέλη για εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, παραχώρησε χτες συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» και τους δημοσιογράφους Α. Ραβανό και Α. Παπαστάθη.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα δημοτικά τέλη, σημείωσε: «Εχουμε τη δυνατότητα σήμερα να μειωθεί στο 40% η δημοτική φορολογία και στην κατοικία και στην επαγγελματική στέγη. Να δημιουργηθούν ζώνες στην επαγγελματική στέγη και να φορολογήσουμε άγρια - ας μου επιτραπεί η έκφραση - τις μεγάλες επιχειρηματικές ομάδες και ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, με πρώτες τις τράπεζες και συνεχίζουμε. Εχουμε εργοστάσια στην Αθήνα που δεν πληρώνουν τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας (...) Δεύτερον, πρέπει να σταματήσει αυτό το κυνήγι του επαγγελματία στο όνομα της ευταξίας. Εχουν γονατίσει τον κόσμο. Ξέρετε, καθημερινά, γυρνώντας στους εμπορικούς δρόμους, μας λένε για 3.000 και 4.000 ευρώ πρόστιμα για μια επιγραφή, για ένα καλαθάκι, για ένα σταντ».

Ειδικά σε ό,τι αφορά τα τέλη στην επαγγελματική στέγη, ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε: «Εμείς προτείνουμε συγκεκριμένα 40% μείωση στο συντελεστή της επαγγελματικής στέγης που είναι στο υπέρογκο 6,5 ευρώ το τετραγωνικό. Θεωρούμε ότι αυτή η μείωση για τους πολλούς, για πάνω από το 80% των επαγγελματιών της πόλης, μπορεί να καλυφθεί από τη μεγάλη αύξηση στους λίγους και με πολιτική ζώνης. Δεν μπορείς να φορολογείς το ίδιο στα Πατήσια με το Κολωνάκι ή τη Βουκουρεστίου. Και δεύτερον, δεν μπορείς να φορολογείς το ίδιο ένα καφενείο, ένα ζαχαροπλαστείο ή ένα κατάστημα ρούχων με τις μεγάλες αλυσίδες, με τις τράπεζες, με τα ξενοδοχεία».

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά την «ελεγχόμενη στάθμευση», τόνισε ότι «είμαστε ο μόνος συνδυασμός που λέει ότι είναι απαράδεκτο να κόβεται ο δημόσιος δρόμος "κομμάτι" και να φορολογείται ο εργαζόμενος πληρώνοντας "ενοίκιο" για την ελεγχόμενη στάθμευση. Αυτό είναι απαράδεκτο. Ο ιδιοκτήτης αυτοκινήτου πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, πληρώνει ασφάλιστρα, πληρώνει τα μαλλιοκέφαλά του! Δεν μπορεί το δημόσιο δρόμο να τον κόβεις κομμάτια για να πληρώνει και για την ελεγχόμενη στάθμευση. Δεν μπορεί αυτήν τη στιγμή ενώ υπάρχουν συρρικνωμένες υπηρεσίες, η διοίκηση Καμίνη να παίρνει 200 εργαζόμενους και να τους μετατάσσει στη νέα υπηρεσία για την επιβολή προστίμων για την ελεγχόμενη στάθμευση και τα τραπεζοκαθίσματα».

  • Ο Νίκος Σοφιανός, σήμερα, Πέμπτη θα επισκεφτεί στις 9.30 π.μ. το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων - ΚΥΑΔΑ (Πειραιώς 35 και Σοφοκλέους 70). Στις 11 π.μ. θα περιοδεύσει στην αγορά του κέντρου της πόλης, στα καταστήματα των οδών Αθηνάς και Ευριπίδου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ