Τρίτη 8 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ο Αθλητισμός αφορά το ίδιο το μέλλον των παιδιών μας

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον υφυπουργό Αθλητισμού

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Τα προβλήματα των αθλητικών Ομοσπονδιών και των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χτες στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό.

Αφορμή της συνάντησης ήταν η τραγική κατάσταση που διαμορφώνεται για τον ελληνικό αθλητισμό, ιδιαίτερα μάλιστα μετά και την απόφαση της κυβέρνησης για νέα μείωση των αθλητικών επιχορηγήσεων του κράτους προς τις Ομοσπονδίες, η οποία για το 2014 αγγίζει το 50% σε σχέση με την περσινή χρονιά (θα λάβουν περίπου 12 εκατ. ευρώ έναντι 24 εκατ. ευρώ το 2013), ενώ φθάνει το 70% σε σχέση με πριν από 4 χρόνια. Κάτι που είναι προφανές ότι ανοίγει το δρόμο για παραπέρα παράδοση του Αθλητισμού στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων, την ίδια ώρα που η επιβολή νέων χαρατσιών στους αθλούμενους, για μια σειρά λόγους, όπως για τη χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων ή τη συμμετοχή σε διοργανώσεις καθιστά την άθληση «πολυτέλεια» για τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους εργαζομένους.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε τα εξής: «Ηταν μια εξαιρετικά χρήσιμη ενημέρωση για τις αρμοδιότητες στον τομέα του Αθλητισμού. Συμπεριέλαβε ένα εύρος θεμάτων που αφορούν αυτόν τον κρίσιμο τομέα για τη χώρα μας, για την πατρίδα μας, για τους νέους, για τους εργαζόμενους.

Εκφράσαμε, ως ΚΚΕ, τις ανησυχίες μας, γιατί αν συνεχιστεί αυτή η υποχρηματοδότηση και η περικοπή της χρηματοδότησης από την κυβέρνηση και από το κράτος, θα βρεθούν σε μεγαλύτερη ασφυξία οι αθλητικές ομοσπονδίες, τα αθλητικά κέντρα, συνολικά ο τομέας του Αθλητισμού, θα πέσουν πιο εύκολα στα νύχια μεγάλων επιχειρηματιών. Βεβαίως, αυτό που μας αφορά, μας ενδιαφέρει και μας ανησυχεί, είναι ότι σε συνθήκες κρίσης, θα πληρώνει ξανά η λαϊκή οικογένεια, ο εργαζόμενος, ο άνεργος, γιατί την πρώτη περικοπή που θα κάνει για το παιδί του, θα είναι στον τομέα του Αθλητισμού. Δε συμφωνούμε με απόψεις που λένε ότι τώρα, σε συνθήκες κρίσης πρέπει να είναι άλλες οι προτεραιότητες. Μαζί με τις άλλες προτεραιότητες και ο τομέας του Αθλητισμού, όπως και του Πολιτισμού, της Παιδείας θα πρέπει να μπούνε μπροστά. Αφορά το ίδιο το παρόν, κυρίως το ίδιο το μέλλον, των παιδιών μας, των γενιών που έρχονται.

Φυσικά, έχει άμεση σχέση και με περιορισμούς. Θα πρέπει να αναπτυχθούν, να μεγαλώσουν, να διευρυνθούν, οι ώρες άσκησης του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής μέσα στα σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) και από αυτήν την άποψη χρειάζεται να υπάρξει γενναία, επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από όποια κονδύλια τέλος πάντων μπορεί να εξευρεθούν στο πλαίσιο των σημερινών συγκυριών και δυσκολιών».

Από την πλευρά του, ο Γ. Ανδριανός μεταξύ άλλων χαρακτήρισε γόνιμη τη συζήτηση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός σήμερα. Ανέφερε ότι από πλευράς ΓΓΑ γίνεται προσπάθεια να διαχειριστούν τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους, όπως πρόσθεσε βέβαια «πάντα μέσα στο συγκεκριμένο οικονομικό πλαίσιο» και τις «δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λαθροχειρίες Αυγενάκη(2023-06-24 00:00:00.0)
Αντιδράσεις και από την ΕΟΕ(2014-12-04 00:00:00.0)
Διαφωνία για τους ξένους(2014-06-12 00:00:00.0)
Συναντήσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ(2014-04-06 00:00:00.0)
Κόβουν μια ανάσα ζωής για τη νεολαία και τις λαϊκές οικογένειες(2014-02-25 00:00:00.0)
Φυτοζωεί ο Ειδικός Αθλητισμός(1999-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ