Σάββατο 29 Μάρτη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Ολα τα σφυριά στον ίδιο στόχο

Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιος είναι ο καταλληλότερος να επαναφέρει την καπιταλιστική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Αλλαγή φρουράς στον κυβερνητικό θώκο ζήτησε χτες ο Αλ. Τσίπρας, οι δηλώσεις του οποίου αναλώθηκαν σε αντικυβερνητικές κορόνες, κρύβοντας ότι τόσο τα δημοσιονομικά μέτρα όσο και τα λεγόμενα διαρθρωτικά προκύπτουν απ' την ίδια μήτρα, τη στρατηγική της ΕΕ που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Στο μεταξύ, παρά την επιλογή της «Αριστερής Πλατφόρμας» να μη σηκώσει αντιπαράθεση για τις δηλώσεις Δραγασάκη προχτές ενώπιον αντιπροσωπείας του γερμανικού κοινοβουλίου, αφού η προεκλογική περίοδος δεν ενδείκνυται για τερτίπια που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τον κοινό τους στόχο, στελέχη της όπως ο Δ. Στρατούλης θέτουν το ζήτημα, αλλά υποβαθμίζοντάς το. Χτες, δήλωσε («real fm») «σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως στροφή» και πως «όλοι μας απαντούμε με βάση τις αποφάσεις του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ». Και ερμήνευσε τα σαφέστατα διαπιστευτήρια Δραγασάκη σαν ...«χρωματισμούς» στην έκφρασή του. Οπως είπε: «Θεωρώ ότι κάποιοι χρωματισμοί που ενδεχομένως να υπάρχουν σε τοποθετήσεις στελεχών, κάποιες φορές αξιοποιούνται από πολιτικούς μας αντιπάλους, με στόχο να δημιουργήσουν πρόβλημα. Για τον λόγο αυτό, οφείλουμε όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν τοποθετούμαστε δημόσια, να έχουμε ξεκάθαρο λόγο, όχι δημαγωγικό, να λέμε τι θα κάνουμε, να επισημαίνουμε τις δυσκολίες, να ζητάμε τη στήριξη του ελληνικού λαού και να μη δημιουργούμε συγχύσεις».

Και παρακάτω: «Εμείς δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις προγραμματικές δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό. Πρώτη προγραμματική μας δέσμευση είναι ότι θα ακυρώσουμε τα μνημόνια της καταστροφής. Δεν θα ρωτήσουμε κανέναν για αυτό, ούτε τη Μέρκελ, ούτε την Ευρωζώνη, ούτε κανέναν άλλο. Το ελληνικό κοινοβούλιο με άλλη σύνθεση, με πλειοψηφία αριστερών αντιμνημονιακών προοδευτικών δυνάμεων, θα ακυρώσει ό,τι ψήφισε ελληνικό πάλι κοινοβούλιο αλλά με πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Ο Γιάννης Δραγασάκης, τα έχει πει όλα αυτά πολλές φορές, διότι αποτελούν πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ».

Βεβαίως, ο Γ. Δραγασάκης ήταν που ακριβώς μία βδομάδα πριν δήλωνε στο πλαίσιο ομιλίας του για το πώς θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε αυστηρό τόνο ότι «το πρόγραμμα είναι υπό διαρκή εξέταση» και ότι «χρειάζεται μια στρατηγική προσαρμόσιμη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ