Πέμπτη 16 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΙΣΡΑΗΛ
«Μάζεμα» των αντιθέσεων... συγγνώμη υπουργού

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι επιχείρησε χτες να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησαν για την τύχη της «ειρηνευτικής» πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει με στόχο την επίτευξη μιας ισραηλινο-παλαιστινιακής συμφωνίας ως τον Απρίλη, υποβαθμίζοντας τη σημασία των αιχμηρών δηλώσεων του Ισραηλινού υπουργού Αμυνας Μοσέ Γιαλόν στην ισραηλινή εφημερίδα «Γιεντιότ Αχρανότ» περί του «μεσσιανισμού» από τον οποίο διακατέχεται ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Δεν έχουμε την πρόθεση να επιτρέψουμε σε μια σειρά δηλώσεων να υπονομεύσει την προσπάθεια αυτή» είπε ο Κέρι αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γιαλόν και για τις οποίες ο τελευταίος υποχρεώθηκε (έπειτα από πιέσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου) να τις πάρει πίσω και να ζητήσει συγγνώμη, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Ο Γιαλόν, που ένα 24ωρο πριν έλεγε πως «το αμερικανικό σχέδιο για την ασφάλεια δεν αξίζει ούτε το χαρτί στο οποίο είναι γραμμένο», αναγκάστηκε στη δήλωση απολογίας να εκφράσει και την εκτίμησή του... «στις πολλαπλές προσπάθειες του Κέρι να προχωρήσει η ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ